Τα έργα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Τροιζηνία, ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν η Ρένα Δούρου και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, Παναγιώτης Χατζηπέρος. Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής προώθησε, στην περιοχή, στοχευμένα αναπτυξιακά έργα, όπως το λιμάνι του Πόρου καθώς και έργα υποδομών, βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Σήμερα η Δύναμη Ζωής στο Περιφερειακό Συμβούλιο διεκδικεί την ολοκλήρωση των κρίσιμων έργων που εκκρεμούν, όπως, μεταξύ άλλων :
- Η μελέτη για περαιτέρω αξιοποίηση της Λιμνοθάλασσας της Ψήφτας,
- Η ανάρτηση του σχεδίου επέκτασης του σχεδίου πόλεως της κωμόπολης του Γαλατά,
- Το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού στη Σφαιρία του Πόρου,
- Η ολοκλήρωση των 11.5 χιλιομέτρων του δρόμου από τον Γαλατά ως τους Αγίους Αποστόλους, για τον οποίο, να σημειωθεί ότι, ενώ η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής είχε διασφαλίσει εργολαβία με έκπτωση 47% και πίστωση, η νυν Διοίκηση έκρινε έκπτωτο τον Ανάδοχο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση του κόστους και προχωρά σε νέα διακήρυξη.
Η Ρ. Δούρου και ο Π. Χατζηπέρος επισκέφθηκαν:
- την ανακατασκευασμένη Γέφυρα της Ψήφτας (έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ),
- το τμήμα του έργου οδοποιίας της επαρχιακής οδού κόμβος Δρυόπης – Άγιοι Απόστολοι,
- το ανακαινισμένο Δημοτικό Γήπεδο Γαλατά (έργο προϋπολογισμού 330.000 ευρώ),
- τις δύο τεχνολογικά αναβαθμισμένες γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ στο Λεμονοδάσος (προϋπολογισμού 180.000 ευρώ),
- το τμήμα του δρόμου σύνδεσης της επαρχιακής οδού με τον οικισμό του Περγαρίου καθώς και το τμήμα της ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης του αγροτικού εναλλακτικού δρόμου Μιστρετσίου (συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ.),
- το αποκατασταθέν τμήμα του βορειοδυτικού κρηπιδώματος του Πόρου (πρόκειται για το κατεστραμμένο από το Νοέμβριο του 2012 τμήμα του λιμανιού, αρχικού προϋπολογισμού 860.000 ευρώ),
- το έργο υδροδότησης από τον Κάμπο της Τροιζήνας, Πόρου, Γαλατά και οικισμών Κάμπου, συνολικού μήκους 15.5 χλμ (προϋπολογισμού 3.8 εκ.)
- την ανακατασκευασμένη γέφυρα του Συνοικισμού Πόρου, με αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό της διατομής της για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής που είχε πληγεί από σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στο παρελθόν (προϋπολογισμού 1.3 εκ).
Εξάλλου, κατευθυνόμενοι προς Λεμονοδάσος και το Περγάρι, πέρασαν από το δρόμο Γαλατά – Μετοχίου, για τον οποίο η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής δημοπράτησε μελέτη διαπλάτυνσης του δρόμου, προκειμένου να γίνει ασφαλής (προϋπολογισμού 1.7 εκ.)
Κατόπιν οι Ρ. Δούρου και Π. Χατζηπέρος επισκέφθηκαν την μεταποιητική μονάδα εσπεριδοειδών, με σημαντική εξαγωγική παρουσία, “Κ. Αυγερινός” καθώς και τα Φυτώρια Γ. Κωστελένος “Olea”, που κατέχουν εξέχουσα θέση παγκοσμίως στην έρευνα για τη βελτίωση της ποιότητας και της απόδοσης των ελαιών.
Συναντήθηκαν τέλος με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαλατά, Ευάγγελο Γερασίμου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Συντονιστής της ΟΜ Τροιζηνίας, Θάνος Ζούμπος και το μέλος της ΟΜ, Τ. Γκούμας.
Συνάντηση με τον μοναδικό εν ζωή μικρασιάτη πρόσφυγα
Στον Πόρο, η Ρένα Δούρου και ο Παναγιώτης Χατζηπέρος, αποτίοντας φόρο τιμής στον μικρασιατικό προσφυγικό Ελληνισμό, επισκέφθηκαν τον Μιχάλη Χατζηπέρο, τον μοναδικό εν ζωή μικρασιάτη πρόσφυγα (γεννήθηκε στα Βουρλά της Μικράς Ασίας στις 25 Μαρτίου 1922) που κατοικεί στον παλιό προσφυγικό συνοικισμό της πόλης, μαζί με την σύζυγό του Βασιλική, που κατάγεται από την Τροιζηνία. “Πρόσφυγες χθες, πρόσφυγες σήμερα, η μοίρα των προσφύγων είναι κοινή, το ξερίζωμα των ανθρώπων είναι τρομακτικό, και αυτό δεν αλλάζει”, είπε ο κυρ Μιχάλης, θαλερός στα 100 του χρόνια.