Crosswalk in long-exposure

Πάντως, αν είναι να συνωστιζόμαστε έτσι σε μαγαζιά, κυρίως πολυκαταστήματα, για να αγοράσουμε ρούχα τα οποία δεν θα βάλουμε μάλλον πουθενά γιατί το 9-5 απαγόρευση κυκλοφορίας ήρθε για να μείνει, θα ήταν καλύτερο να πάρουμε το ρίσκο για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Εξηγούμαι. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα έλεγα στον κόσμο «γιατί ψωνίζετε;», καθώς πρώτη εγώ ήμουν υπερ-material άτομο και φυσικά τα μαγαζιά πρέπει να επιβιώσουν. Όμως.

Ζούμε καιρό τώρα υπό το κράτος μιας πανδημίας που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε χώρα του κόσμου και που φαίνεται να αγριεύει λόγω μεταλλάξεων και τρομερής κακοδιαχείρισης. Την ίδια στιγμή φάρμακα είναι ανύπαρκτα ουσιαστικά και ο εμβολιασμός πάει με ρυθμούς χελώνας κάτι επικίνδυνο για πολλούς λόγους. Επιπροσθέτως και βασικά δεν έχουμε ούτε ΠΦΥ, ούτε ΜΜΜ κατάλληλα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σε αυτές τις συνθήκες και με τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ να λιβανίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές είναι σίγουρο ότι η κατάσταση “περιορισμός ελευθεριών” θα συνεχίζεται με αυξομειώσεις πολύ ακόμη. Μία θα ανοίγουν Χ μαγαζιά, μία θα κλείνουν άλλα, τις μάσκες δεν θα τις βγάλουμε παρά μόνο όταν η γενιά μου είναι έτοιμη να φορέσει μασέλα, τα βράδια θα μένουμε σπίτι γιατί δεν υπάρχει τίποτα #να_καταναλώσουμε ώστε να μας επιτρέψουν την έξοδο, ενώ θα στέλνουμε SMS για μετακίνηση χωρίς πλέον κανένα ουσιαστικό λόγο.

Πεσκέσι με αυτά, η αστυνομία θα βρίσκεται στα πανεπιστήμια, νόμοι οργουελικής έμπνευσης για της διαδηλώσεις και τα εργασιακά θα περνάνε και η θηλιά στο λαιμό θα σφίγγει ολοένα και περισσότερο.

Αν είναι λοιπόν να βγούμε έξω, ας μην είμαστε κινούμενες καταναλωτικές μαριονέτες που μας λύνουν τα χαλινάρια μόνο για να ξοδέψουμε χρήμα ή να εργαστούμε. Ας βγούμε να διεκδικήσουμε ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, πραγματικές πολιτικές ανάσχεσης του ιού, ανθρώπινα ΜΜΜ, ουσιαστική στήριξη των πληττόμενων, επίσπευση των εμβολιασμών, όλα όσα θα μας οδηγήσουν στη πραγματική Ελευθερία.

Γιατί ΟΧΙ το να συνωστίζεσαι επ’ απειλή νέου εγκλεισμού λόγω τρίτου κύματος και εκατόμβης να αγοράσεις το φόρεμα έξω από το πολυκατάστημα και 9 η ώρα να κλείνεσαι σπίτι σου και να αναπολείς τα περασμένα μεγαλεία όσο αυτοί νομοθετούν για κάποια νέα αστυνόμευση της ζωής σου στο όνομα της ασφάλειας δεν είναι χαλάρωση του lockdown, ούτε ελευθερία. Είναι μια ψευδαίσθηση αποσυμπίεσης της κοινωνικής βόμβας.

Δημιουργός του άρθρου:

Η Αθηνά Λαοπόδη, είναι τελειόφοιτη Ψυχολογίας και Γνωστικής Επιστήμης
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + fourteen =