anaskopisi

Το ζήτημα της αλόγιστης απόθεσης ογκωδών και απορριμμάτων στο νησί, έθιξε, με ανάρτησή του στο facebook, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Χρυσαφίτης.

Το πρόβλημα το οποίο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά τον χώρο απόθεσης βορείως του Ποταμού, είναι ένα από τα πολλά που έχουν καταγραφεί σε διάφορα μέρη του νησιού τα τελευταία χρόνια.

chrysafitis-baza

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο δήμαρχος έχει επίσης αναδείξει το θέμα, εστιάζοντας στα αργά αντανακλαστικά ατομικής ευθύνης των πολιτών, οι οποίοι οφείλουν σε τέτοιες περιπτώσεις να ειδοποιούν τηλεφωνικά τις αρμόδιες υπηρεσίες προτού αποθέσουν κάθε λογής μπάζα στον χώρο.

Σε σχετική, μάλιστα ένσταση στα σχόλια πολιτών σε ανάρτησή του στο facebook, οι οποίοι επέμειναν στο γεγονός της έλλειψης ικανοποιητικού αριθμού κάδων στο χώρο, ο δήμαρχος είχε αντιπαραβάλει τον επταπλασιασμό του όγκου των απορριμμάτων στην διάρκεια της θητείας του καθώς και την έλλειψη επαρκούς προσωπικού για συχνότερα δρομολόγια αποκομιδής. Είχε, δε, επιμείνει στην πλήρη τήρηση των κανόνων αποκομιδής και την σωστή ανακύκλωση. 

Το πρόβλημα, εν ολίγοις, κινείται σε 3 άξονες. Κατά πρώτον, είναι δεδομένη η ένδεια υλικοτεχνικών υποδομών (απουσία επαρκούς αριθμού κάδων, όπως καταγγέλουν συχνά οι πολίτες), στη συνέχεια η μη επαρκής στελέχωση σε προσωπικό (με αποτέλεσμα τον μικρό αριθμό δρομολογίων) και τέλος η ανάγκη να τηρούνται στο έπακρο τα προβλεπόμενα που αναφέρει ο κανονισμός αποκομιδής. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες του Δήμου συνηθίζεται να παρέχουν κάδους όταν αυτό ζητηθεί από τους πολίτες, ακόμα και κοντά στην ιδιοκτησία τους, δηλαδή πλησίον της πηγής των ογκωδών απορριμμάτων. Είναι πολλές, μάλιστα, οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Κομηνός έχει ανταποκριθεί σε ανάλογα αιτήματα, ακόμη και αυθημερόν.

Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για ζήτημα γενικότερης αισθητικής που δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της οικολογικής συνείδησης όλων μας και μας φέρνει ενώπιος ενωπίω με την έξωθεν καλή μαρτυρία του τόπου στον οποίο κατοικούμε και, που υποτίθεται, πως όλοι νοιαζόμαστε και αγαπάμε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − twelve =