Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η πρώτη σπουδαία διάκριση για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είναι γεγονός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μόναχο, αφού τερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία, καλύπτοντας την απόσταση σε δύο ώρες και 47 λεπτά.

Η 38χρονη (!) Ντρισμπιώτη, είχε… προειδοποιήσει για την εξαιρετική της κατάσταση, τον προηγούμενο μήνα, καθώς τερμάτισε 4η στην ίδια απόσταση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρέθηκε από την αρχή στον όμιλο με τις πρωτοπόρους και από το 18ο χιλιόμετρο, τέθηκε επικεφαλής. Στην συνέχεια, η Ντρισμπιώτη, έκανε ιδανική διαχείριση δυνάμεων και στα τελευταία τρία χιλιόμετρα της διαδρομής, κατάφερε να αποσπασθεί κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο από την Ισπανίδα, Ρακέλ Γκονζάλες, η οποία ήταν και η βασική της αντίπαλος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένου ότι το 2004 στην Αθήνα, η Αθανασία Τσουμελέκα, στέφθηκε Ολυμπιονίκης.

Στον αγώνα, έλαβαν μέρος και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη, η οποία κατετάγη 16η με 3:07.42 και η Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία δεν κατάφερε να τερματίσει.

Οι πρώτες οκτώ του τελικού στα 35 χιλιόμετρα βάδην του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι οι εξής:

  1. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) 2:47.00
  2. Ρακέλ Γκονζάλες (Ισπανία)     2:49.10
  3. Βικτόρια Μανταράζ (Ουγγαρία)  2:49.58
  4. Φεντερίκα Κουριάτσι (Ιταλία)  2:52.06
  5. Ολγκα Νιέτζιαλεκ (Πολωνία)    2:53.12
  6. Λίντια Μπαρτέλα (Ιταλία)      2:55.04
  7. Μαρ Σουάρες (Ισπανία)         2:55.27
  8. Ινα Λόσεβα (Ουκρανία)         2:57.55

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Δελτίο Καιρού για τα Κύθηρα

Έντονο κύμα ζέστης αναμένεται να επηρεάσει τα Κύθηρα τις...

Η προδοσία της Κύπρου

αν πρέπει να διαβάσεις ενα και μοναδικό ποστ μου, φίλε...
00:31:45

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (19-07-2026)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

Ζαχαρίας Σούρης: Ευχαριστήριο στην Εγχώριο Περιουσία για τις παρεμβάσεις στον αγροτικό δρόμο του Φάρου Μουδαρίου

Στην έκδοση ευχαριστήριας δήλωσης προχώρησε ο Εκπρόσωπος της Δημοτικής...

ΥΠΕΝ: Έμφαση στην αποθήκευση ενέργειας – Μπαταρίες 6,8 γιγαβάτ έως το 2030

Περαιτέρω συμβολή στη συγκράτηση των τιμών του ρεύματος αναμένεται...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img