prota o anthropos

«Προχειρότητα και βιασύνη στην εκπόνηση των μελετών και των έργων που δημοπρατεί ο Δήμος», καταλογίζει στην δημοτική αρχή, με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε, ο δημοτικός συνδυασμός «Πρώτα ο Άνθρωπος».

Στην ίδια ανακοίνωση, η παράταξη ψέγει την πλειοψηφία για την, εκ περιφοράς διαδικασία σύγκλησης της οικονομικής επιτροπής (με λάθος αναγραφόμενη ημερομηνία), ενώ, χρεώνει στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής (πλην του κυρίου Τριφύλλη) μή ανταπόκριση στην ερώτηση της παράταξης για τον τρόπο ψηφοφορίας την μελών αυτής. Γνωστοποιεί την αρνητική ψήφο του εκπροσώπου της στο θέμα των αφαλατώσεων και υπογραμμίζει την ευθύνη της δημοτικής αρχής στον έλεγχο πληρότητας και νομιμότητας της μελέτης, η οποία συντάχθηκε από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Νήσων Αττικής.

Τέλος, επισυνάπτεται το mail που έστειλε ο εκπρόσωπος της παράταξης, Νικόλαος Μαγουλάς, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2021, με το οποίο γνωστοποιεί τις προαναφερθείσες ενστάσεις του καθώς και την ψήφο του στα θέματα που τέθηκαν εντός αυτής. Για, δε, το θέμα των αφαλατώσεων, διατυπώνει την αντίθεσή του στο είδος του διαγωνισμού που επιλέχθηκε (συνοπτική διαδικασία), θεωρώντας πως ένας ανοιχτός διαγωνισμός θα επέτρεπε την «επίτευξη μεγαλύτερης έκπτωσης για τον Δήμο».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης.

«19 Σεπτεμβρίου 2021

Σε συνέχεια των δημοσιεύσεων του τοπικού τύπου σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού από την ΑΕΠΠ για την προμήθεια φορητών μονάδων αφαλάτωσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω :

1_ Το συγκεκριμένο θέμα συμπεριλαμβανόταν στην 13η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής η οποία πραγματοποιήθηκε με την εκ περιφοράς διαδικασία σύγκλησης. Ήταν η πέμπτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής μέσα σε διάστημα περίπου 15 ημερών. Μάλιστα η αναγραφή της ημέρας σύγκλησης ήταν λάθος, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στους συμμετέχοντες. Για τον λόγο αυτό ο εκπρόσωπός της παράταξής μας, κύριος Νικόλαος Μαγουλάς, ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό.

2_ Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, στο email που απέστειλε με την συμμετοχή του στην συνεδρίαση, εκτός από την διαμαρτυρία του για τις συνεχόμενες συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής την συγκεκριμένη περίοδο εξέφραζε και την έντονη αντίδραση του για την εκ περιφοράς σύγκληση της επιτροπής, ειδικά αφού ή συνεδρίαση περιελάμβανε θέματα σοβαρά που αφορούσαν μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

3_ Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, ζήτησε, σε συνέχεια και προηγούμενων email του, να μάθει τον τρόπο που ψήφιζαν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής (πλην του κυρίου Τριφύλλη) ο οποίος κοινοποιούσε με email τις ψήφους του, σε όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Καμία απάντηση δεν έλαβε περί αυτού.

4_ Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, κύριος Νικόλαος Μαγουλάς, ψήφισε αρνητικά στο συγκεκριμένο θέμα.

Με αφορμή όμως αυτό το γεγονός, θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά, την προχειρότητα και την βιασύνη εκπόνησης των μελετών και των έργων που δημοπρατεί ο Δήμος μας. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες συντάσσονται στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Νήσων Αττικής, αυτό όμως δεν αφαιρεί την ευθύνη της Δημοτικής αρχής των Κυθήρων για έλεγχο πληρότητας αλλά και νομιμότητας αυτών.

Με Εκτίμηση,

“Πρώτα ο Άνθρωπος”

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στυλιανός Μεγαλοκονομος, Νικόλαος Μαγουλάς, Ιωάννης Καλλίγερος, Παρασκευάς Γεωργιλάς, Νικόλαος Χρυσαφιτης

Επισυνάπτουμε το email που απέστειλε ο εκπρόσωπός μας.

From: nikolaos magoulas <nmagoulas@hotmail.com>
Sent: 31 May 2021 10:42
To: Δήμος Κυθήρων <kythira@otenet.gr>
Cc: Ευστράτιος Χαρχαλάκης <charchalakis@yahoo.gr>; zantiotisp@gmail.com <zantiotisp@gmail.com>; dimkalch@hotmail.com <dimkalch@hotmail.com>; meandros841@gmail.com <meandros841@gmail.com>; bsougiannis@hotmail.com <bsougiannis@hotmail.com>; nikolaos magoulas <nmagoulas@hotmail.com>;dapis@otenet.gr <dapis@otenet.gr>
Subject: 13η Συνεδρίαση _ Ψηφοι Νικολαου Μαγουλά

Αγαπητή γραμματεία της οικονομικής επιτροπής, 

Παρακαλώ όπως γραφούν τα παρακάτω στα πρακτικά της συνεδρίασης αλλά και στην απόφαση για το κάθε ένα θέμα.

Διαμαρτύρομαι για την επαναλαμβανόμενη εμμονή στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής με περιφορά, την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των Κυθήρων έχει εμβολιαστεί. Όταν καθημερινά η δημοτική αρχή πραγματοποιεί επισκέψεις σε χωρία των Κυθήρων, και συγκεντρώνονται εντός κλειστών χώρων, περισσότερα των 10 ατόμων, παρουσία Δημάρχου και Αντιδημάρχων, είναι τουλάχιστον περιφρονητικό η μη σύγκληση δια ζώσης της οικονομικής επιτροπής. Μέσα σε 15 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί 2 έκτακτες και 2 τακτικές συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής με εκ περιφοράς διαδικασία. Ζητάω εδώ και δεκαπέντε μέρες τον τρόπο που ψηφίζουν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και δεν λαμβάνω απάντηση. Καταγγέλλω τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται. Αυτή η τακτική προφανώς εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες, ειδικά την στιγμή που τα περισσότερα θέματα είναι πολύ σοβαρά και αφορούν μεγάλες χρηματοδοτήσεις. 

Στην πρόσκληση είναι λάθος η μέρα σύγκλησης, 31/5 είναι Δευτέρα και όχι Παρασκευή. Προτείνω την ακύρωση της συνεδρίασης καθώς αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγχυση και κάποιο από τα μέλη να μην συμμετέχει στην διαδικασία. Όταν ο πρόεδρος είναι αυστηρός στην τήρηση του ωραρίου που επιτρέπεται να ψηφίσει κάποιο μέλος μέσω email (ακύρωσε τις ψήφους μου την Παρασκευή 28/05 στην 12η συνεδρίαση καθώς το email μου έφτασε 19 λεπτά μετά την λήξη της προθεσμίας των 2 ωρών) θα πρέπει να είναι αυστηρός σε όλα.   

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ακόμα περιμένω την απάντηση σας σχετικά με τον τρόπο που συμμετέχετε και ψηφίζετε κατά την διαδικασία της εκ περιφοράς συνεδρίασης, εξαιρουμένου του κυρίου Τριφύλλη που κοινοποιεί σε όλους τα email του. Να υποθέσω ότι δεν λαμβάνετε τα email? 

  1. Ανάθεση νομικής υποστήριξης του Δήμου. ΠΑΡΩΝ δεν αναφέρεται στην εισήγηση το όνομα του δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεση, ούτε υπάρχουν υπογραφές στην εισήγηση.  
  2. Μεταφορά ποσού ΧΚ Ύδρευσης. ΝΑΙ
  3. Έγκριση 1ου  πρακτικού  του διαγωνισμού της υπηρεσίας «Αποκατάσταση βλαβών  δικτύων ύδρευσης 2021». ΝΑΙ
  4. Καθορισμός ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα. ΠΑΡΩΝ, να αποσυρθεί το θέμα δεν έχουμε λάβει εισήγηση
  5. Έγκριση της διακήρυξης και των λοιπών τευχών της μελέτης και καθορισμός των όρων του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Κατασκευή και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης στους οικισμούς Αγ. Πελαγίας και Διακοφτίου». ΟΧΙ, είμαι αντίθετος να γίνει ο διαγωνισμός με Συνοπτική διαδικασία, θα πρέπει να γίνει με Ανοιχτή διαδικασία για την επίτευξη μεγαλύτερης έκπτωσης για τον Δήμο.  

Με Εκτίμηση,

Nikolas Magoulas

Architect Engineer NTUA»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − 5 =