«Πρώτα η Αμερική» για το εμβόλιο, με διάταγμα Τραμπ

Με ταχύτατες διαδικασίες αναμένεται να εγκριθεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό και στις ΗΠΑ, αμέσως μόλις λάβει την έγκριση την προσεχή Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το εμβόλιο και στον Καναδά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να υπογράψει σήμερα εκτελεστικό διάταγμα για να εξασφαλίσει την πρόσβαση της χώρας του κατά προτεραιότητα στα εμβόλια εναντίον του νέου κορονοϊού, ότι δηλαδή τα σκευάσματα που θα παράγονται θα διανέμονται πρώτα στις ΗΠΑ προτού διατεθούν σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησής του χθες Δευτέρα.

Η κυβέρνηση του Τραμπ είναι βέβαιη ότι θα είναι διαθέσιμες επαρκείς ποσότητες εμβολίων για να ανοσοποιηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν προτού ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αξιωματούχους,  με  δήλωση αυτή αντέκρουσε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, κατά το οποίο η κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά της Pfizer στα τέλη του καλοκαιριού να υπογραφτεί συμφωνία για την πώληση περισσότερων δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της στο αμερικανικό κράτος.

Όπως είπε αξιωματούχος της κυβέρνησής του, το εκτελεστικό διάταγμα θα ορίζει πως οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες θα βοηθήσουν άλλες χώρες να προμηθευτούν εμβόλια, αλλά μόνο αφού θα έχει καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση.

Ο Λευκός Οίκος οργανώνει σήμερα ειδική εκδήλωση για να παρουσιάσει τα σχέδιά του όσον αφορά τη διανομή των εμβολίων, στο πλαίσιο της επιχείρησης που βαπτίστηκε Warp Speed. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος Τραμπ και στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:31:37

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (05-07-2026)

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΡΙΑΚΗ Ε'...

Ένα εικαστικό «Μετεώρημα» αφιερωμένο στον Νίκο Καρούζο

Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον...
00:01:31

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών σε Μελά και Ρέππα

Βαρύτατες ποινές επεδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο...

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για Ντόκο – Σαμαράς: «Ο κ. Ντόκος είναι ακόμα στη θέση του;»

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας του...

Ρώσοι φαρσέρ παγίδευσαν τον ΓΓ Εθνικής Ασφάλειας Θάνο Ντόκο

Μία «φάρσα» από τους Ρώσους φαρσέρ Vovan & Lexus...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img