Όλη η Ελλάδα συζητά από το πρωί της Δευτέρας τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο 23χρονος άλτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο του στίβου αφού τα κατάφερε στο τελευταίο του άλμα.

Όλη σχεδόν η πολιτική ηγεσία έσπευσε για συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωταθλητή. Σε τι ποσοστό όμως η πολιτεία στάθηκε στο πλευρό του και τον βοήθησε στην προετοιμασία του;

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την στιγμή που ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, εκτόξευε τα βέλη του προς την πολιτεία. Ο προπονητής των αλμάτων περιέγραψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, το γεγονός ότι η πολιτεία δεν στέκεται στο πλευρό των αθλητών.

Ο Πομάσκι, μίλησε τον Απρίλιο σε ανοιχτή εκδήλωση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα και η ειλικρίνειά του τσακίζει κόκκαλα. Ο προπονητής είχε βρεθεί στη μεσσηνιακή πόλη για προετοιμασία με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Γιώργος Πομάσκι εξέθεσε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Από τα πριμ που δεν αποδίδονται, τα στάδια που παραμένουν κλειστά και πολλά ακόμη.

«Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μιλτος. Να’ ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε φαγητό. Είμαστε 5 άτομα και μένουμε σε 5 σημεία σε σπίτια στην Καλαμάτα. Περιμένω τα λεφτά να μου στείλουν για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πομάσκι.

Μάλιστα, είχε υπογράμμισε ότι «όσο πιο ψηλά ανεβαίνει ένας προπονητής τόσο πιο πολύ φτωχαίνει», επισημαίνοντας ότι όσο ήταν τραυματίας ο Τεντόγλου, έψαχνε μόνος του επιδέσμους.

Λίγο καιρό νωρίτερα, στις 9 Μαρτίου, όταν και επέστρεφε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου, είχε μιλήσει για τις ζόρικες συνθήκες προετοιμασίας του. «Όλα για μας φέτος ήταν πολύ δύσκολα. Όλα ήταν εναντίον μας. Η Πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι, άπαντες ήταν απέναντί μας. Ακόμη και τώρα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας κι έτσι έχουμε συνηθίσει. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί» σημείωσε ο Έλληνας αθλητής που λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην πόλη Τόρουν της Πολωνίας.

Μην ξεχνάμε, ότι πριν λίγα 24ωρα ο Θοδωρής Ιακωβίδης αποκάλυψε με δάκρυα στα μάτια στην ΕΡΤ ότι αναγκάζεται να σταματήσει τον αθλητισμό γιατί δεν πρέπει να δουλέψει προκειμένου να βιοπορίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − ten =