prigkipas-andrew

Ο πρίγκιπας Άντριου, στο μάτι του κυκλώνα εδώ και χρόνια λόγω των σχέσεών του με τον παιδεραστή μεγαλοεπενδυτή Τζέφρι Επστάιν, απέτυχε στην προσπάθειά του να απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στα αμερικανικά δικαστήρια η Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 2001, όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ κινδυνεύει έτσι τώρα να βρεθεί κατηγορούμενος. Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν είχε δηλώσει το φθινόπωρο ότι η δίκη θα μπορούσε να διεξαχθεί κάποια στιγμή «μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022» στη Νέα Υόρκη.

Εδώ και πολλά χρόνια η Βιρτζίνια Τζιούφρε ή Ρόμπερτς, μια Αμερικανίδα 38 ετών που πλέον ζει στην Αυτραλία, κατηγορεί δημοσίως τον Άντριου. Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε όμως να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους «ισχυρούς φίλους» στον οποίο την παρέδωσε ο Επστάιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας προσπαθούσε εδώ και έξι μήνες να πείσει τους Αμερικανούς δικαστές ν’ απορρίψουν την αγωγή της Τζιούφρε. Αυτή τη φορά οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν μια συμφωνία που είχε συνάψει το 2009 η Τζιούφρε, με την οποία δεσμευόταν να μην στραφεί εναντίον του Επστάιν και «πιθανών άλλων κατηγορουμένων», λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα το ποσό των 500.000 δολαρίων από τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο.

Ο δικαστής Κάπλαν, ωστόσο, θεώρησε «διφορούμενη» τη συμφωνία των 40 σελίδων η οποία, όπως είπε, επιδέχεται πολλών ερμηνειών και απέρριψε την προσφυγή του πρίγκιπα. Οι δικηγόροι της Τζιούφρε επισήμαναν ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε τον Άντριου, ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της εκείνη την εποχή.

Ο Άντριου έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια λόγω της σχέσης του με τον Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. Η πρώην σύντροφος του Επστάιν, Γκιλέν Μάξγουελ, κρίθηκε ένοχη τον Δεκέμβριο για σωματεμπορία από δικαστήριο του Μανχάταν και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τον πρίγκιπα συντροφιά με τον Επστάιν, τη Μάξγουελ και την Τζιούφρε, όταν η τελευταία ήταν ακόμη ανήλικη. Ο δικαστής Κάπλαν είχε απορρίψει στις 31 Δεκεμβρίου μια άλλη προσφυγή του Άντριου που ισχυριζόταν ότι η Τζιούφρε δεν μπορούσε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του στις ΗΠΑ επειδή κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία.

«Με κακοποίησε όταν ήμουν 17 ετών»

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη μήνυση αναφέρεται: «Σε αυτή τη χώρα κανένα πρόσωπο, είτε είναι πρόεδρος είτε πρίγκιπας, δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανένα άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο ανίσχυρο ή ευάλωτο είναι, δεν μπορεί να στερηθεί την προστασία του νόμου». Ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλικές επαφές μαζί της, μετά από υπόδειξη της «μαστροπού» του δικτύου, Γκίσλεϊν Μάξουελ (Ghislaine Maxwell) κι ενώ γνώριζε ότι ήταν ανήλικη.

Όπως λέει, φοβόταν ότι θα πεθάνει ή θα τραυματιστεί σε περίπτωση που δεν υπάκουε. Η ενάγουσα γνώρισε την Μάξουελ, όταν ήταν 16 ετών και εργαζόταν σε ένα σπα στο θέρετρο Mar-a-Lago του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ την κακοποίησαν σεξουαλικά και την πίεσαν να κάνει σεξ με άλλους άντρες. Ο Έπσταϊν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την μετέφερε στη Νέα Υόρκη όταν ήταν 17 ετών για να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου.

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο για όσα μου έκανε. Ελπίζω και τα άλλα θύματα να δουν ότι μπορούν να μην ζουν στη σιωπή και τον φόβο, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή της μιλώντας και απαιτώντας δικαιοσύνη. Δεν κατέληξα σε αυτήν την απόφαση επιπόλαια. Ως μητέρα και σύζυγος, η οικογένειά μου έρχεται πρώτη. Γνωρίζω ότι αυτή η ενέργεια θα με υποβάλει σε περαιτέρω επιθέσεις από τον πρίγκιπα Άντριου και τους αυλικούς του. Αλλά ήξερα ότι αν δεν το έκανα, θα απογοήτευα τον εαυτό μου και τα θύματα παντού» δήλωσε η καταγγέλλουσα.

Σκάνδαλο Έπσταϊν: «Με παρέδωσαν στον πρίγκιπα Άντριου» καταθέτει θύμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε μιλά για τη «συνεύρεση» της με τον Πρίγκιπα Άντριου το 2001, στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξουελ. Η Τζιούφρε καθώς και άλλα πέντε θύματα της δικτύου τράφικινγκ που είχε στήσει ο Έπσταϊν, μίλησαν για τις εμπειρίες τους και τη σεξουαλική εκμετάλλευση που υπέστησαν ως ανήλικες στην εκπομπή Dateline του NBC.

«Ήταν κι αυτός ένας από τους δράστες. Συμμετείχε κανονικά. Την πρώτη φορά που ήρθα στο Λονδίνο, ήμουν τόσο νέα. Η Γκισλέιν με ξύπνησε ένα πρωί και μου είπε: “Θα γνωρίσεις έναν πρίγκιπα σήμερα”. Δεν ήξερα τότε ότι θα με εξέδιδαν σε έναν πρίγκιπα. Πήγαμε στο Κλαμπ Τραμπ. Ο Πρίγκιπας Άντριου μου έφερε αλκοόλ, ήταν στον χώρο των VIP, είμαι σίγουρη ότι ήταν βότκα. Μου είπε κάτι του στιλ “Ας χορέψουμε”, του είπα “εντάξει”. Πάμε να φύγουμε από το κλαμπ Τραμπ και μπαίνω στο αμάξι του Τζέφρι και της Γκισλέιν. Και μου λέει αυτή: “Θα έρθει πίσω στο σπίτι. Θέλω να του κάνεις ό,τι κάνεις για τον Έπσταϊν”. Απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω». Σύμφωνα με την ίδια, όταν πήγαν στο σπίτι της Γκισλέιν, ο πρίγκιπας Άντριου έκανε σεξ μαζί της αρχικά στο μπάνιο και μετά στο υπνοδωμάτιο. Όπως σημείωσε στην μαρτυρία της στο NBC: «Δεν ήταν χυδαίος ή κάτι τέτοιο. Είπε κάτι του στιλ “ευχαριστώ” και κάποια ωραία γλυκανάλατα και έφυγε. Εγώ απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι ήταν μπλεγμένοι και ευγενείς. Αρνείται ότι έγινε ποτέ οτιδήποτε και θα συνεχίσει να το αρνείται, αλλά ξέρει την αλήθεια όπως κι εγώ την ξέρω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Βιρτζίνια Ρόμπερτς.

Η υπόθεση είναι γνωστή χρόνια και η βασιλική οικογένεια και ο πρίγκιπας Άντριου έχουν πολλές φορές κατά το παρελθόν αρνηθεί ότι υπήρξε ποτέ κάποια συνεύρεση του Δούκα με την Τζιούφρε. Το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Δούκα του Γιορκ υποστηρίζοντας πως: «Το Παλάτι αρνείται με έμφαση ότι ο Δούκας του Γιορκ είχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή ή σχέση με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι απλά ψευδής και χωρίς καμία υπόσταση». Βίντεο που κυκλοφόρησε, έδειχνε τον πρίγκιπα στην κατοικία του χρηματιστή στη Νέα Υόρκη, ν’ αποχαιρετά χαμογελώντας μια νεαρή γυναίκα.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Άντριου, τότε, δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση. «Η Αυτού Υψηλότης αποδοκιμάζει την εκμετάλλευση κάθε ανθρώπινου όντος και ο υπαινιγμός ότι θα μπορούσε να εγκρίνει, να συμμετέχει ή να ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές, είναι φρικτός», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε ανακοίνωσή τους.

Η Γκίσλεϊν Μάξουελ, η Βρετανίδα σύντροφος και συνεργός κατά πολλούς του Τζέφρι Επστάιν, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 από το FBI σύμφωνα το NBC News. Η κληρονόμος μεγάλης περιουσίας θεωρείται ότι συμμετείχε ή οργάνωνε τους βιασμούς και τις αποπλανήσεις για λογαριασμό του Επστάϊν. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί από το εισαγγελικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ο Έπσταϊν από το 2002 έως και το 2005 πλήρωνε ανήλικα κορίτσια, ακόμη και 14 ετών, ώστε να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του.

Πρίγκιπας Άντριου: Πουλάει το σπίτι στην Ελβετία για τα δικαστικά έξοδα

Όπως έγινε γνωστό, ο πρίγκιπας Άντριου χρειάζεται άμεσα χρήματα και αυτή τη φορά δεν θα τον βοηθήσει η μητέρα του. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα βοηθήσει τον Άντριου να διευθετήσει την υπόθεση», λένε σύμφωνα με την Daily Mail, πηγές κοντά στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Για να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στα δικαστικά έξοδα και τις αμοιβές των δικηγόρων του, ο πρίγκιπας Άντριου προσπαθεί να πουλήσει το ελβετικό σαλέ που αγόρασε το 2014 στο Βερμπιέ – το οποίο αποκαλείται το πιο ακριβό χωριό του κόσμου– έναντι 16,6 εκατ. λιρών. Η αγορά είχε γίνει από κοινού με την πρώην σύζυγό του Sarah Ferguson. Το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί προς 17 εκατ. λίρες, επειδή η βασίλισσα αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό για τον διακανονισμό στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρι.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − nine =