adelfopoiisi-karavas

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν – μετά από 2 χρόνια διακοπής λόγω του κορωνοϊού – οι καθιερωμένες εκδηλώσεις των αδελφοποιημένων Δήμων Καραβά Κύπρου και Κυθήρων. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καραβά κ. Νικόλαος Χατζηστεφάνου με τη σύζυγό του Μάρω.

Το πρωί της Κυριακής 10/7 τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους αναιρεθέντες Κυπρίους αδελφούς μας στην τουρκική εισβολή του 1974 αλλά και για τους απαγχονισθέντες στις 9 Ιουλίου 1821 από τους Τούρκους, ανάμεσα στους οποίους και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, στον Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Καραβά. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον Πεσόντων της Κοινότητος Καραβά.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Δήμαρχος Καραβά πραγματοποίησε διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ποταμού με θέμα “Η συμβολή της Κύπρου και η ιδιαίτερη συνδρομή του Καραβά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821”, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους με τον εμπνευσμένο λόγο του και την παράθεση συγκινητικών ιστορικών στοιχείων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανταλλαγή δώρων και ευχών μεταξύ των δύο Δήμων και με την ένθερμη ευχή για την ταχεία επιστροφή των εκτοπισθέντων Κυπρίων αδελφών μας στις πατρογονικές τους εστίες, που επί 48 χρόνια κατέχονται παρανόμως από την Τουρκία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − five =