poso-kostizei-katalima-idiotiki-pisina-kythira

Το καλοκαίρι του 2021 θα μείνει στην ιστορία για δύο μεγάλα ρεκόρ που καταγράφει. Τις δασικές πυρκαγιές που έχουν «καταπιεί» μερικούς από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της χώρας και τις συνεχόμενες μέρες παρατεταμένου καύσωνα.

Οι διαμορφωθείσες, ελαφρώς εκνευριστικές, συνθήκες λόγω καύσωνα αλλά και το γεγονός πως η πανδημία μας περιορίζει αρκετά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πριν από δύο καλοκαίρια φάνταζαν αυτονόητα και τώρα δεν είναι (όπως, ας πούμε, το να πάμε σε μια πολυσύχναστη παραλία), έχουν φέρει στην «επιφάνεια» μια νέα τάση- μία τάση που κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά, σε λογικό πάντα πλαίσιο, αξίζει.

Αυτή έχει να κάνει με τα καταλύματα στα νησιά που έχουν ιδιωτική πισίνα και καθιστούν τις διακοπές αφενός πιο ασφαλείς (μια και δεν είναι ανάγκη να «συνωστίζεται» κάποιος πηγαίνοντας στη θάλασσα, αφού υπάρχει η πισίνα), αλλά και πιο ξεκούραστες, καθώς δεν ξεκουνάς από το δωμάτιό σου ούτε με αίτηση.

Πόσο κοστίζει, όμως, αυτό το νεότευκτο σπορ για τον Αύγουστο στα Κύθηρα και σε ακόμη 4 ελληνικά νησιά;

Κύθηρα

Αν θέλει κανείς να μείνει εκεί σε κάποιο κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα, θα πρέπει να πληρώσει περίπου 180 ευρώ ανά βράδυ την περίοδο στα… πέριξ του Δεκαπενταύγουστου, με την τιμή, φυσικά, να διαμορφώνεται ανάλογα με το τί θέλει και τί είναι πρόθυμος να ξοδέψει ο επισκέπτης.

Κεφαλονιά

Οι τιμές στο όμορφο νησί του Ιονίου με την εκπληκτικής ομορφιάς παραλία της Μύρτου, διαμορφώνονται στα 230 ευρώ τη βραδιά.

Σπέτσες

Το «Νησί των αρωμάτων» («Ίζόλα ντι Σπέτζια», στο… πρωτότυπο) όπως το έλεγαν οι Ενετοί, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για μια εξόρμηση το ΠΣΚ, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα και η μετάβαση εκεί με το πλοίο είναι πανεύκολη.

Οι υπέροχες Σπέτσες, όπου τα αυτοκίνητα στο κέντρο της απαγορεύονται, είναι ωστόσο ένα πιο ακριβό νησί με τις τιμές του (αλλά, παράλληλα, και το επίπεδο των παροχών) ν’ ανεβαίνουν χρόνο με τον χρόνο.

Για διαμονή σε ξενοδοχείο/ σπίτι/ airbnb που θα διαθέτει και ιδιωτική πισίνα ο οποιοσδήποτε καλείται να πληρώσει το τσουχτερό ποσό των 400 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο.

Και εδώ, εξυπακούεται, υπάρχουν (ελαφρώς) φθηνότερα καταλύματα με πισίνα, έως και ξενοδοχεία με… αστρονομικές τιμές.

Χίος

Το μεγάλο, για τα ελληνικά δεδομένα, νησί του Αιγαίου, αποτελεί must για έστω μια επίσκεψη στην ζωή του καθενός.

Πόσο θα μας στοιχίσει, όμως, αν θέλουμε να γίνουμε κι εμείς θιασώτες της νέας τάσης και να μείνουμε κάπου που να έχει ιδιωτική πισίνα;

Με 200 ευρώ/ μέρα γίνεται η δουλειά, αν και- λόγω του μεγέθους της- αν θέλετε να είστε σε ένα πιο κεντρικό σημείο του νησιού αυτό το ποσό ανεβαίνει εκθετικά.

Τζια

Η Τζια ή Κέα είναι επίσης ένας εκ των πιο αγαπημένων προορισμών για τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα και η πρόσβαση στο νησί είναι πανεύκολη και γρήγορη.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για ένα μικρό νησί, οι επιλογές για καταλύματα με ιδιωτική πισίνα είναι σχετικά λίγες. Πόσο, όμως, κοστίζει η βραδιά; Εκεί γύρω στα 400 ευρώ ανά μέρα διαμονής, που λίγα δεν τα λες σε καμία περίπτωση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + 14 =