rantevou

Είναι ο πρώτος μήνας μιας νέας χρονιάς και φυσικά το μυαλό μας είναι στραμμένο σε αυτά που θα θέλαμε να μας προκύψουν το 2022. Για πολλούς, αυτή είναι η χρονιά που θα θέλαμε να γνωρίσουμε κάποιο νέο πρόσωπο ή τουλάχιστον να χαρούμε την όλη διαδικασία. Ωστόσο, το ραντεβού σε μια πανδημία δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Με τους περιορισμούς του κορονοϊού και τις νέες μεταλλάξεις που εμφανίζονται, μπορεί να είναι δύσκολο να συναντήσουμε αυτό το ξεχωριστό άτομο. Μερικές φορές, όταν η ερωτική μας ζωή πέφτει σταδιακά, ένα νέο ραντεβού μπορεί να μοιάζει σαν να ψάχνουμε για δουλειά. Η διασκέδαση και η συγκίνηση της συνάντησης χάνεται. Και αν δεν βρούμε αυτή την σπίθα αρχικά, μπορεί να απογοητευτούμε.

Η Τζένη Γούρικ του Counselling Directory μιλά για το πώς μπορούμε να κάνουμε και πάλι τα ραντεβού διασκεδαστικά.

Γιατί τα ραντεβού αρχίζουν να φαίνονται αγγαρεία

Η Τζένη Γουόρικ λέει ότι χάνουμε τον ενθουσιασμό μας όταν υπάρχει μεγάλη πίεση πάνω μας να γίνουμε ζευγάρι και να αποκτήσουμε σύντροφο. Αισθανόμαστε ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει και όχι κάτι που θέλουμε πραγματικά.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η πίεση μπορεί στην πραγματικότητα να προέρχεται από άλλους ανθρώπους ή την κοινωνία, παρά από τις δικές μας ανάγκες ή επιθυμίες. Μπορεί να νιώθουμε ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που υπαγορεύουν τα ραντεβού, που εμείς να μην καταλαβαίνουμε».

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν αυτή είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε ραντεβού μετά από ένα χωρισμό από μια μακροχρόνια σχέση.

«Μπορεί να αρχίσει να μοιάζει σχεδόν σαν μια αίτηση εργασίας όπου είμαστε ταυτόχρονα και ο υπεύθυνος πρόσληψης και αυτός που την συμπληρώνει», προσθέτει, η Τζένη Γουόρικ.

«Κάνουμε αίτηση για να γίνουμε το άτομο που θέλει κάποιος άλλος την ίδια στιγμή που ψάχνουμε το άτομο με το οποίο θέλουμε να είμαστε μαζί. Τότε είναι που μπορεί να αρχίσει να νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε αναζήτηση εργασίας κάτι που μας γεμίζει με το αίσθημα της αγγαρείας με αποτέλεσμα να χάνουμε κάθε αίσθηση χαράς».

Τι μπορούμε να κάνουμε για να απολαύσουμε το ραντεβού μας

Να είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε κάτι νέο και μερικές φορές να βγούμε από αυτό που χαρακτηρίζεται ως «comfort zone».

«Αφήνουμε στην άκρη στερεότυπα και κανόνες γύρω από το τι στοιχειοθετεί ένα ραντεβού. Θέλουμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή της όλης διαδικασίας. Ζούμε το τώρα, τις στιγμές, την γνωριμία μας με το άλλο πρόσωπο», εξηγεί η Τζένη Γουόρικ.

«Δεν παίρνουμε μαζί μας τα θέλω μας για τον ιδανικό σύντροφο και αφήνουμε το ένστικτο μας να μας οδηγήσει. Εστιάζουμε στο αν ο άλλος είναι κάποιος με τον οποίο θα θέλαμε να κάνουμε παρέα για μερικές ώρες».

«Δεν θέλουμε να βάλουμε πίεση στον εαυτό μας αλλά να χαρούμε την κάθε στιγμή της συνάντησης. Μας ενδιαφέρει να γνωρίσουμε διαφορετικά πρόσωπα. Να ακούσουμε τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων». Και αυτό προσδίδει την χαρά που αναζητούμε στα ραντεβού μας.

Πώς μπορούμε να βρούμε αυτό που ψάχνουμε απολαμβάνοντας το ραντεβού

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δούμε τι θέλουμε και μέχρι που βάζουμε τα όριά μας γύρω από τις σχέσεις, λέει η Τζένη Γουόρικ.

«Σκεφτόμαστε τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε, τι είναι και τι δεν είναι εντάξει για εμάς», προσθέτει.

«Το καταλαβαίνουμε καθώς γνωρίζουμε και ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους. Να θυμόμαστε ότι κάθε φορά που γνωρίζουμε κάποιον, θα πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο να μαθαίνουμε τι πραγματικά είναι αυτό που θέλουμε σε μια σχέση».

Το να γνωρίζουμε τα όρια που θέτουμε, θα κάνει τα πράγματα καλύτερα για εμάς, πριν καν δημιουργήσουμε την οποιαδήποτε σχέση με το άλλο άτομο. Αφιερώνουμε λίγο χρόνο μετά από κάθε ραντεβού για να σκεφτούμε τι νιώθουμε, τι πήγε καλά και τι θα θέλαμε να είναι διαφορετικό την επόμενη φορά.

Όπως λέει η Τζένη Γουόρικ, «Να θυμόμαστε, όσο καλύτερα γνωρίζουμε τον εαυτό μας και πώς νιώθουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουμε μια καλή, θετική και υγιή σχέση με κάποιον άλλο».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + three =