pos-mixanima

Επέκταση της χρησιμοποίησης των συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης POS σε όλους τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Υποχρεωτικά, και πιθανότατα από την 1η Ιανουαρίου του 2022, θα διαθέτουν μηχανήματα POS όλοι οι κλάδοι που μέχρι σήμερα εξαιρούνται, όπως είναι τα ταξί ή τα περίπτερα.

Σήμερα, στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται περισσότερες από 110 επαγγελματικές δραστηριότητες, ενώ με την υποχρεωτική εγκατάσταση POS, θα συμπεριληφθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων.

Προϋπόθεση για να προχωρήσει το σχέδιο, ήταν η έναρξη των ηλεκτρονικών βιβλίων (my data) που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή, 03/09, και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα POS. Παράλληλα, η αντικατάσταση χιλιάδων ταμειακών μηχανών που θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις τις οποίες εκδίδουν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και τα κίνητρα που σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να ζητούν αποδείξεις, κυρίως από κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα κάθε φυσικού προσώπου το 30% των εξόδων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών για υπηρεσίες παρεχόμενες από 18 κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών στις οποίες το επίπεδο των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι χαμηλό και συνεπώς αναμένεται υψηλή φοροδιαφυγή.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × three =