mitropolitis-aitolias-akarnanias-kosmas

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ο οποίος δίνει μάχη με τον κορονοϊό. Ο Μητροπολίτης, που αρχικά είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα και νοσηλευόταν σπίτι του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Αρχικά αρνιόταν, ωστόσο, τελικά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Εκεί όμως διαδραματίστηκε ένα πολύωρο μεταμεσονύχτιο θρίλερ. Ο 76χρονος ιεράρχης φτάνοντας στα επείγοντα, με πολύ χαμηλό οξυγόνο, αρνήθηκε αρχικά να φορέσει μάσκα οξυγόνου. Καταλαβαίνοντας, όμως, ότι δεν μπορούσε να ανασάνει και με τα επιχειρήματα των γιατρών, δέχτηκε να φορέσει τη μάσκα και να μεταφερθεί στην κλινική covid.

Λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε νέα επιδείνωση της υγείας του κι έτσι οι γιατροί έκριναν ως μονόδρομο τη διασωλήνωσή του. Ο Μητροπολίτης αρνήθηκε και πάλι και οι γιατροί ξεκίνησαν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων μαζί του, πείθοντάς τον τελικά. Όμως, το θρίλερ δεν είχε ακόμη τελειώσει.

Ποιοι εμπόδιζαν τη διασωλήνωσή του

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Νοσοκομείου Αγρινίου, σειρά πήραν οι συγγενείς του 76χρονου ιεράρχη, επίσης αρνητές, οι οποίοι επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία, ζητώντας να μη διασωληνωθεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι “ηγετικό” ρόλο από το περιβάλλον του Μητροπολίτη είχε πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για νοσηλεύτρια, η οποία βρίσκεται σε αναστολή επειδή αρνείται τον εμβολιασμό. Η ίδια είναι και κόρη ιερέα. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς, εκτός από μία αδελφή -η οποία επίσης νοσεί και νοσηλεύεται- έχει έναν αδελφό ιερέα, ενώ και ο ανιψιός του είναι επίσης ιερέας.

Έπειτα από έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων των γιατρών με τον Μητροπολίτη Κοσμά, τελικά πείστηκε να διασωληνωθεί. Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα τη διαδικασία, με τον Μητροπολίτη να διασωληνώνεται και να αποφασίζεται η ταχεία μεταφορά του στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα.

Οι… ιατρικές συμβουλές μέσω τηλεφώνου

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου, έπειτα από μοριακό τεστ. Αποφάσισε να μην μεταβεί στο νοσοκομείο, αλλά να παραμείνει σπίτι του. Όπως διέρρεαν κύκλοι του “ακολουθεί τις συμβουλές των γιατρών του”. Πηγές τονίζουν ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς δεχόταν όλο αυτό το διάστημα ιατρικές συμβουλές μέσω… τηλεφώνου, από αρνητή γιατρό εκτός Αγρινίου.

Σύμφωνα με τις συμβουλές του γιατρού – αρνητή, έπρεπε να μείνει σπίτι του και να μη νοσηλευτεί, παρά τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασής του. Έτσι, ο Μητροπολίτης αρνήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο στις 29 Νοεμβρίου, όταν και η κατάσταση της υγείας του έδειχνε ιδιαίτερη δύσκολη, με το ΕΚΑΒ να φτάνει έξω από το σπίτι του για να τον μεταφέρει και εκείνον… να απουσιάζει.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 14 =