Ο αργός θάνατος της δημόσιας υγείας ήρθε να επιβεβαιωθεί με ακόμα ένα τραγικό περιστατικό που δεν το χωρά ο νους και προδίδει τις σοβαρές ελλείψεις των νοσοκομείων της επικράτειας.

Μία γυναίκα στην Κω, ηλικίας 63 ετών, κατέληξε μέσα στην καρότσα φορτηγού, το οποίο χρειάστηκε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το kostoday, το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαθέτει προσωπικό βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και έτσι η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα, πάνω στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο άνθρωπος που τη μετέφερε, ορθοδοντικός στο επάγγελμα, έκανε γνωστό το σοκαριστικό περιστατικό με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας πως προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρει στην ζωή, αλλά μάταια. Γνωστοποίησε μάλιστα πως τη μετέφερε συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας που προπορευόταν ανοίγοντας δρόμο για το νοσοκομείο.

Η ανάρτησή του:

Σημειώνεται πως πριν από δύο εβδομάδες, ο εκπρόσωπος της μονάδας ΕΚΑΒ στη Κω, Κώστας Τσαμπής είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου: “Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δυο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δυο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση”.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − eighteen =