Δείτε επίσης

Κύθηρα

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (30-03-2025)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

Τοποθέτηση Ζαχαρία Σουρή για πρόσφατη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κυθήρων

Τη θέση του επί σημείου της πρόσφατης ανακοίνωσης της...

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων για τη λειτουργία της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων

Με αφορμή την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες...

Πρόστιμο για πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στα Κύθηρα

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη την Τρίτη 26...

Όψεις

00:04:52

City of Athens – A Portrait of a Changing Metropolis

City of Athens - A Portrait of a Changing...
00:26:16

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (23-3-2025)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

Χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα τα Φριλιγκιάνικα

Η ταλαιπωρία των κατοίκων των Φριλιγκιανίκων και των Καστρισιανίκων...

Ανάργυρος Σοφίος: Απαντά στη «σκληρή γλώσσα» του Δημάρχου

Με μια αιχμηρή επιστολή, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης...

Οικονομική Κατασκευή Ιστοσελίδας

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η παρουσία σας στο διαδίκτυο...

Ανακοινώσεις

Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης – Πρόγραμμα

Την Παρασκευή 28.03 θα τελεστούν κανονικά οι Χαιρετισμοί στο Ιερό...

Εκλογές Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών

Προσκαλούνται  τα μέλη της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών σε Ετήσια...

Κυθηραϊκή Αδελφότητα: Εξόρμηση στον Ορχομενό Βοιωτίας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική και πεζοπορική εξόρμηση διοργανώνει η Κυθηραϊκή...

Νέο Οφθαλμιατρείο στον Ποταμό Κυθήρων στις 15-16 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι το επόμενο προγραμματισμένο ιατρείο θα πραγματοποιηθεί...

Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού – Ανακοίνωση

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού ανακοινώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται...

Απόψεις

Όχι στη διχόνοια τη δολερή – Πάσχα έρχεται

Όσα συμβαίνουν στο νησί μας προκαλούν θλίψη. Οι Κυθήριοι...

Ο «Ρωσικός κίνδυνος»…

Το «νέο» αφήγημα, μια παμπάλαια συνταγή. Τρισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψουν...

Να αναδειχτούν νέοι και άφθαρτοι

Με τη λέξη «ιλαροτραγωδία» χαρακτηρίζεται το θεατρικό είδος της...

Αναζήτηση πορείας σε ένα κόσμο που αναδιατάσσεται

Οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στο διεθνές σύστημα μετά και...

Η ανεπάρκεια της Ε.Ε. (και) στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη παρέμβαση της Ε.Ε. για το...
Δευτέρα, 31 Μαρ 2025
14.2 C
Cythera

Πέθανε ο πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος

Απεβίωσε σήμερα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 11:10, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με κορωνοϊό.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος συνδέθηκε με την ιστορία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και την εκπληκτική πορεία του τα τελευταία χρόνια. Από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο και διετέλεσε γγ, Α’ αντιπρόεδρος και από το 2012 έως και σήμερα πρόεδρος του ΒΕΠ. Ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (ΣΕπΔΑ), δραστηριοποιήθηκε έντονα σε πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες προσφέροντας ανιδιοτελώς στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και του τομέα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΙΔΗΣΟ.

Αποδεδειγμένη η έμπρακτη στήριξή του στο επιχειρείν, ιδίως της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οραματιστής και θερμός υποστηριχτής της τεχνικής εκπαίδευσης. Από τους πρώτους που έθεσε την ανάγκη αναβάθμισής της και τη σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την παραγωγή.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου
Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας «αποχαιρετά τον πολύτιμο συνεργάτη Ανδριανό Μιχάλαρο».

«Ο βιοτεχνικός κόσμος, αποχαιρετά σήμερα, συντετριμμένος, το κορυφαίο στέλεχος της επιμελητηριακής οικογένειας, Ανδριανό Μιχάλαρο. Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πειραιά, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αγωνίστηκε σε όλη την πορεία του, με αποφασιστικότητα, για να υποστηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας.

«Το ΒΕΑ συμπάσχει με τους αγαπημένους του και συνεχίζει το μεγάλο αγώνα, για πρόοδο και ανάπτυξη. Το έργο του θα παραμείνει οδηγός και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές βιοτεχνών. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Ο Ανδριανός Μιχάλαρος ήταν μία σημαντική προσωπικότητα της πόλης, με τον οποίο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία. Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, ο οποίος έφυγε νωρίς και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Ως πρόεδρος του ΒΕΠ υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης και άφησε σε όλη αυτήν τη διαδρομή το δικό του στίγμα τόσο στα κοινά της πόλης όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι μία μεγάλη απώλεια για την πόλη του Πειραιά. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» αναφέρει σε δήλωσή του.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου αναφέρεται πως «υπήρξε μία από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες στον χώρο της επιχειρηματικότητας και των επιμελητηρίων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας».

«Άνθρωπος με ευρύτητα πνεύματος συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση του ρόλου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης συνολικά. Ως πολίτης διακρινόταν πάντα για τις δημοκρατικές αρχές και την προοδευτική σκέψη του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει σε δήλωσή του για την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου.

«Ο θάνατος του Ανδριανού Μιχάλαρου, μετά από 49 μέρες μάχης με τον κορωνοϊό, μας γεμίζει θλίψη. Ως πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την πολύπλευρη δράση και τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του, υπήρξε ουσιαστικός συμπαραστάτης των επιχειρήσεων της περιοχής και προώθησε την ανάπτυξη του Πειραιά. Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια» επισημαίνει ο κ. Χαρίτσης.

Δημοφιλή Άρθρα

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων για τη λειτουργία της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων

Με αφορμή την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες...

Όχι στη διχόνοια τη δολερή – Πάσχα έρχεται

Όσα συμβαίνουν στο νησί μας προκαλούν θλίψη. Οι Κυθήριοι...

Τοποθέτηση Ζαχαρία Σουρή για πρόσφατη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κυθήρων

Τη θέση του επί σημείου της πρόσφατης ανακοίνωσης της...

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (30-03-2025)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

Ο «Ρωσικός κίνδυνος»…

Το «νέο» αφήγημα, μια παμπάλαια συνταγή. Τρισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψουν...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img