Γιώργος Ρωμαίος

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Ρωμαίος πέθανε το πρωί της Παρασκευής. Διατέλεσε διευθυντής του «Βήματος», γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, βουλευτής, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, κατά την περίοδο 1976-1978 υπήρξε αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1934. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια ακολούθησε δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ ως απεσταλμένος δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων» στη Θεσσαλονίκη έκανε σημαντικές έρευνες για τη δολοφονία του Γρηρόρη Λαμπράκη.

Το 1981 με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, ενώ το 1984 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (επανεκλέχθηκε στις ευρωεκλογές του 1989). Στις 13 Οκτωβρίου 1993 διορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και στις 15 Σεπτεμβρίου του 1995 τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ως τον Ιανουάριο του 1996. Στις εκλογές του 1996 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών και ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης, έως τον Οκτώβριο του 1998.

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Γιώργος Ρωμαίος υπηρέτησε τη δημοκρατική παράταξη με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ρωμαίου εκθειάζοντας τη πολιτική και δημοσιογραφική του δράση.

«Με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό αποχαιρετούμε τον Γιώργο Ρωμαίο, που έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Για τη δράση και τη συμμετοχή του στο ΠΑΚ δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, φυλακίστηκε στα χρόνια της δικτατορίας.

Υπήρξε διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Εξέφραζε σύγχρονες απόψεις και υπηρέτησε τη Δημοκρατική Παράταξη με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.

Ο Γιώργος Ρωμαίος αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη με την πολιτική διαδρομή του και το συγγραφικό του έργο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + 7 =