Πέθανε ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος

Το μεγαλείο της ψυχής του και το ταλέντο του έκαναν τον Θανάση Σπυρόπουλο να πάρει τον τίτλο του "Εθνικού Καραγκιοζοπαίκτη".

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1931 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας.

Τη τέχνη του την είχε διδάξει και στον γιό του τον Κώστα, μαζί με τον οποίο λειτουργούσαν το Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη – Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.

4912278 1296x864 1

Ποιος ήταν ο «Εθνικός καραγκιοζοπαίχτης» Θανάσης Σπυρόπουλος

Ο Θανάσης Σπυρόπουλος (1 Οκτώβριος 1931 – 7 Ιουνίου 2023) είναι Έλληνας καραγκιοζοπαίκτης, γεννημένος στο Κοπανάκι Μεσσηνίας.

Πρωτοείδε Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του. “Το πανί, οι φιγούρες πίσω από αυτό, οι φωνές, ο φωτισμός” ήταν τα ερεθίσματα που τον έκαναν αρχικά στην ηλικία περίπου των 15 χρόνων βοηθό-μαθητή στον τοπικό καραγκιοζοπαίκτη Βασίλη Φιλντισάκο.

Μαθητεύοντας κοντά του έμαθε τις παραστάσεις και τα μυστικά της τέχνης. Ήταν επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Είναι συλλέκτης του Θεάτρου Σκιών με μεγάλη συλλογή από φιγούρες και σκηνικά από όλους τους καραγκιοζοπαίκτες (Φρίξο Γαζεπίδη, Βασίλη Ανδρικόπουλο (Βασίλαρος), Αβραάμ Αντωνάκο κ.ά.).

Έχει δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό και για 10 συνεχόμενα χρόνια έπαιζε στην τότε ΕΡΤ2 τις ιστορίες του Καραγκιόζη, μέσα από την εκπομπή του “Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη”

Το μεγαλείο της ψυχής του και το ταλέντο του τον έκαναν να πάρει τον τίτλο του “Εθνικού Καραγκιοζοπαίκτη”.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ο Γκαλεάνο, οι «Γυναίκες» και η μεγάλη απάτη της «Επίσημης Ιστορίας»

Ο Εδουάρδο Γκαλεάνο γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1940 στο...

Πώς στηρίζουμε τα παιδιά κατά τις σχολικές αλλαγές

Τα παιδιά είναι πιθανό να βιώνουν ανάμεικτα συναισθήματα για...

Η δική μας Ιθάκη

Παρακολουθώντας την κινηματογραφική προβολή της Οδύσσειας του Κρίστοφερ Νόλαν,...

Κρήτη: Εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να μείνει σε σκηνή με την τετράχρονη κόρη της

Τη δραματική διάσταση που έχει λάβει το στεγαστικό πρόβλημα...
00:08:01

Το Euronews υμνεί την Τήλο: Το ελληνικό νησί που κατάργησε τη χωματερή

Με ένα εκτενές αφιέρωμα και σχετικό βίντεο, το Euronews...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img