eirini-konitopoulou-legaki

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών μία από τις πιο σημαντικές φωνές του νησιώτικου τραγουδιού. Ο λόγος για την Ειρήνη Κονιτοπούλου- Λεγάκη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης 29/3. Από τον Ιούνιο του 2021 ήταν γνωστό πως η τραγουδίστρια παραδοσιακών τραγουδιών αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso και του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα, η 91χρονη «κυρα-Ρηνιώ», όπως την αποκαλούσαν οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που διέγνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου. Το δημοσίευμα ανέφερε τότε πως όλα ξεκίνησαν το Πάσχα του 2021, όταν η σπουδαία παραδοσιακή ερμηνεύτρια υποβλήθηκε σε κάποιες καθιερωμένες εξετάσεις. Εκεί, διαγνώστηκε ότι η υγεία της είχε κλονιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μετά τον θάνατο των δύο παιδιών της, τα οποία «έφυγαν» σε πολύ νεαρή ηλικία, η ίδια κλείστηκε στον εαυτό της με αποτέλεσμα να αρχίσουν και τα προβλήματα υγείας.

Εδώ και χρόνια απόφευγε οποιαδήποτε εκδήλωση που γίνονταν προς τιμήν της, καθώς η βίωνε βαρύτατα το πένθος των παιδιών της. Όλο αυτό το διάστημα, βεβαίως, στο πλευρό της ήταν οι δύο κόρες της Ελένη και Μαρία καθώς και τα εγγόνια της τα οποία ακολουθούν τον δικό της ερμηνευτικό δρόμο στην παράδοση του νησιώτικου τραγουδιού.

Λίγα λόγια για την η «αρχόντισσα» του νησιώτικου τραγουδιού

H Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη γεννήθηκε στην Κεραμωτή της Νάξου στις 15 Δεκεμβρίου 1931 στην Κεραμωτή της Νάξου. Το 1951 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ιδιαίτερα γνωστή έγινε με τη συνεργασία της Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) με προιστάμενο τον Σίμωνα Καρά. Το 1955 παντρεύτηκε τον Στέλιο Λεγάκη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Μαζί με τον αδελφό της Γιώργο Κονιτόπουλο, με την κόρη της Ελένη Λεγάκη και τον αδελφό της Γιώργο, χάραξαν μια μεγάλη πορεία στο χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού. Από τη δεκαετία του 60 κυκλοφόρησε δεκάδες με δίσκους ενώ έδωσε και πολλές συναυλίες στην Ελλαδα και στο εξωτερικό.

 

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 1 =