aristotelia-peloni

Σε ενδεχόμενη «απελευθέρωση» των διαδημοτικών μετακινήσεων, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία, έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κα Πελώνη αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για έναν οδικό χάρτη γύρω από την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Έναν χάρτη, ο οποίος έχει ήδη κατατεθεί προς επεξεργασία στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, και στον οποίο έχει εισαχθεί και το εργαλείο των self tests.

Όσον αφορά στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να εισηγείται, αλλά είναι η κυβέρνηση που παίρνει τις αποφάσεις. 

Η κα Πελώνη όρισε ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχόμενη απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, θα βοηθούσε. Πρόσθεσε μάλιστα, πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα μενού επιλογών για άρση των μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη και την κόπωση των πολιτών από το συνεχιζόμενο lockdown.

Self test για τα σχολεία – Ποια θα ανοίξουν πρώτα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν σαφής για την σχολική βαθμίδα που επείγει να ανοίξει πρώτη, δίνοντας προτεραιότητα στα Λύκεια, ενώ, στην ερώτηση για τις μετακινήσεις μεταξύ νομών το Πάσχα, είπε πως ακόμα είναι νωρίς να συζητάμε για αυτό το θέμα.

«Ελπίζω ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση στα κρούσματα και στις νοσηλείες. Είναι νωρίς να μιλήσουμε ακόμη για το Πάσχα» τόνισε, για να προσθέσει πως από τα μέσα Μαϊου θα μπορούμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.

Τέλος, όσον αφορά την πολύπαθη εστίαση, ανέφερε πως εξετάζεται το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × five =