ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί “με εντολή Μητσοτάκη”»

Με αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πρός τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την αναβάθμιση της έρευνας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής επιστολής του πρωθυπουργού προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους θεσμούς της Πολιτείας», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος. Τονίζει ότι «η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί “με εντολή Μητσοτάκη”. Ούτε επιτρέπεται στον κ. πρωθυπουργό να εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες προς δικαστές και εισαγγελείς για αυτονόητες οφειλόμενες ενέργειες και διαδικασίες σε ανοιχτές ποινικές δικογραφίες».

Επικρίνεται ακόμη «ο λαλίστατος ‘Αδωνις Γεωργιάδης που προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιχειρώντας χυδαία να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Ας μην ψάχνουν καταφύγιο σε φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και ας ανταποκριθούν στη σοβαρότητα των στιγμών».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «σε κάθε ισχυρή δημοκρατία, η Δικαιοσύνη γνωρίζει την αποστολή της, τον τρόπο λειτουργίας της και την αξία των αποδεικτικών μέσων. Δεν περιμένει κανέναν να της υποδείξει πότε και πώς θα κινηθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι πράττει και θα πράξει και στην υπόθεση των Τεμπών. Ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη».

Δημιουργός του άρθρου:

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Νίκος Ταγαράς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε...

Λαμπερή εκκίνηση στα Κύθηρα: Τα ιστορικά αυτοκίνητα πλημμύρισαν τη Χώρα με κατεύθυνση τον Μυλοπόταμο

Ένα μοναδικό, νοσταλγικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν...

Δίκη Μάτι: Αμετάκλητα ένοχοι οι κατηγορούμενοι της πυρκαγιάς

Αμετάκλητα ένοχοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι κατηγορούμενοι...

Ανακοίνωση Τριφυλλείου Νοσοκομείου Κυθήρων για την επίσκεψη των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ»

Με απόλυτη  επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου των...

Νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων

Αλλαγή ηγεσίας σημειώθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img