Ένα πρωτότυπο ιπτάμενο μεταφορικό μέσο που ανήκει στη γενιά των νέων ηλεκτρικών και υβριδικών ηλεκτρικών ιπτάμενων μέσων μεταφοράς κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), παρουσίασε η General Motors στη Διεθνή Έκθεση CES.Πρόκειται για μικρό αεροσκάφος VTOL, αρκετά μεγάλο για να μεταφέρει επιβάτες χωρίς συμβατικούς ελέγχους πτήσης, όπως απαιτείται για τα ελικόπτερα που πετούν στον ουρανό των πόλεων.

To Cadillac ενός επιβάτη είναι ένα κατακόρυφο drone απογείωσης και προσγείωσης, το οποίο θα μπορεί να ταξιδεύει μέσα στο αστικό περιβάλλον με ταχύτητα έως 88,5 χλμ./ώρα.

Είναι πλήρως αυτόνομο και ηλεκτρικό, με κινητήρα 90kW, μπαταρία GM Ultium και εξαιρετικά ελαφρύ σώμα με τέσσερα ζεύγη στροφείων, όπως σημειώνει η GM.

Το ιπτάμενο Cadillac παρουσιάστηκε σε ένα βίντεο ως μέρος μίας εικονικής βασικής παρουσίασης από τη διευθύνουσα σύμβουλο της GM, Μέρι Μπάρα.
Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota, η Hyundai και η Geely, έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν πρωτότυπα εναέρια οχήματα ως μέρος του μελλοντικού σχεδιασμού τους.

Η CES, που φέτος λόγω κορωνοϊού έγινε διαδικτυακά, είναι το πιο σημαντικό τεχνολογικό γεγονός στον κόσμο, όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές τεχνολογίες και παγκόσμιες καινοτομίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 2 =