Ενισχύθηκε ο εξοπλισμός ανακύκλωσης βιοαποβλήτων του Δήμου Αγκιστρίου με την παράδοση ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου και 50 καφέ κάδων, από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στο δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος διανομής το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια με αμιγώς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ο κ. Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση των δήμων στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανακύκλωσης μέσω του νέου μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Εξήρε την αποτελεσματικότητα του δημάρχου τονίζοντας: «Το Αγκίστρι γίνεται ακόμα ένας σημαντικός συμμέτοχος στην προσπάθειά μας να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας. Για μία σύγχρονη, “πράσινη” περιφέρεια». Αναφερόμενος στη χρήση των κάδων, επισήμανε ότι από τη συλλογή βιοαποβλήτων παράγεται το εδαφοβελτιωτικό το οποίο χρησιμοποιείται είτε από τους δήμους είτε από τους ίδιους τους πολίτες στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Ολοκλήρωσε με τη βεβαιότητα και την υπόσχεση πως με το νέο εξοπλισμό το νησί θα καταστεί «ακόμα πιο ωραίο, πιο πράσινο και πιο καθαρό» και η περιφέρεια θα είναι πάντα κοντά του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ι. Αθανασίου, ευχαρίστησε την περιφέρεια για την συνεργασία σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας, επισημαίνοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Πατούλης πρωτοπορεί σε αυτή την προσπάθεια και θα είμαστε μαζί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτό το δύσκολο έργο που επιτελεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + 11 =