Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, ο οποίος με σκληρές κουβέντες αναφέρει ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν ανάγκη καμία κυβέρνηση και κανέναν πρωθυπουργό. Η ωμή παραδοχή έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την αμηχανία του.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογραφική έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, φιλοξένησε μεταξύ άλλων δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη.

Ο γνωστός εφοπλιστής, ανέφερε ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό. «Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», δήλωσε, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «έχουν χε..ένο τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Οι δημοσιογράφοι έδειξαν το απόσπασμα με τις δηλώσεις Λασκαρίδη στον Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος προς στιγμή πάγωσε. Στη συνέχεια απάντησε αμήχανα ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική για τη χώρα η αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας μπροστά στις προσβλητικές δηλώσεις

«Η ντροπιαστική, για τη χώρα, αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξη που παραχωρούσε στο ξένο ειδησεογραφικό Δίκτυο EIC (European Investigative Collaboration), κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή, κ. Λασκαρίδη, για την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκαλεί το κοινό αίσθημα» αναφέρει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Απορίας άξιο όμως είναι, πώς σε ό,τι αφορά την προστασία της ελληνικής ναυτεργασίας, η κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια “αμηχανία”, αφού μέχρι τώρα έχει φέρει πλήθος τροπολογιών που απορυθμίζουν το εργασιακό περιβάλλον των ναυτικών και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.

Το σημερινό βίντεο του “εμβρόντητου” και “άλαλου” υπουργού Ναυτιλίας αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την παντελή απουσία συγκροτημένης πολιτικής της ΝΔ για τον κλάδο της Ελληνικής Ναυτιλίας, για την ενίσχυση του ελληνόκτητου στόλου και για τους Έλληνες ναυτικούς. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί ως υπηρέτης συμφερόντων» καταλήγει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − sixteen =