Πάνω από 90% των ιταλικών δήμων κινδυνεύουν από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Περισσότερο από το 90% των δήμων στην Ιταλία κινδυνεύουν από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσο.

«Το 94% των δήμων κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις, διάβρωση των ακτών», δήλωσε ο Κούρτσο στην εφημερίδα La Stampa προσθέτοντας ότι «ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ο Κούρτσο έδωσε τη συνέντευξη αφού κατολισθήσεις λάσπης προκάλεσαν καταστροφές το Σάββατο στο νησί Ίσκια και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας δήλωσε πως η Ίσκια αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πολλά από τα σπίτια εκεί έχουν χτιστεί παράνομα, όμως υπογράμμισε ότι άλλα τμήματα της Ιταλίας με λιγότερες παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών είναι επίσης ευάλωτα.

Δημιουργός του άρθρου:

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Mare Nostrum – Ιστοριες Μετακινησης

Μια Πολυθεματική Δράση για τις Μνήμες της Θάλασσας και...

Ανοιχτός πόλεμος Σαμαρά – Μητσοτάκη – Στα χαρακώματα η κυβέρνηση με τον πρώην πρωθυπουργό

Σε νέα πίστα περνάει πλέον ο ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img