giossakis

Όπως μετέδωσε σήμερα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ρομφέα» ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε για μία ακόμα φορά αθώος από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, με την απόφασή του στις 27 Ιουνίου 2023, έκρινε ότι ο εν λόγω κληρικός δεν είχε καμία εμπλοκή σε παραδικαστικά κυκλώματα και τον απάλλαξε από τις δύο πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, που του είχαν αποδοθεί με το αρχικό κατηγορητήριο, εξαφανίζοντας την πρωτόδικη καταδικαστική (κατά πλειοψηφία) απόφαση, που είχε επιβληθεί σε βάρος του (με αναστολή), βάζοντας έτσι τέλος σε μία μακροχρόνια δικαστική υπόθεση.

Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών εκτός από τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη κήρυξε αθώους, επίσης, ένα Πρόεδρο Εφετών, δύο δικηγόρους και έναν επιχειρηματία, που ήταν κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιμ. Ιάκωβος Γιοσάκης έχει κριθεί αθώος για όλες τις υποθέσεις, στις οποίες κατά το παρελθόν βρέθηκε κατηγορούμενος, αποζημιώθηκε χρηματικά για την άδικη προσωρινή κράτηση του, ενώ δικαιώθηκε τέσσερις φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από ισάριθμες προσφυγές του, καταδικάζοντας την Ελλάδα σε χρηματική αποζημίωση για παραβίαση βασικών άρθρων της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ο Αρχιμ. Ιάκωβος Γιοσάκης είναι θεολόγος και νομικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία, τη Θεολογία, τη Νομική και τη Δημόσια Διοίκηση.

Την τελευταία τριετία υπηρετεί στον ενοριακό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στη Βαρυμπόμπη Αττικής, στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, επιτελώντας αξιόλογο ποιμαντικό έργο.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + 8 =