Στην εκπομπή της ΕΡΤ3, “Ώρα Θερινή” μίλησε ο υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου Κυθήρων, Παναγιώτης Γιαννιώτης.

Ο κ. Γιαννιώτης δήλωσε ενθουσιασμένος από την φετινή τουριστική κίνηση, η οποία κινείται στα επίπεδα του 2019, αναφέροντας παράλληλα, πως σε επικοινωνία του με την πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων του νησιού (σ.σ. Βανέσσα Ράϊκου), εκείνη του ανέφερε πως το επίπεδο κρατήσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Τόνισε, δε, πως ο συγκεκριμένος μήνας ισχυροποιείται συνεχώς σε επίπεδο αφίξεων τα τελευταία χρόνια.

Σε σχετική ερώτηση για την προέλευση των τουριστών που επιλέγουν το νησί για τις διακοπές τους, ο κ. Γιαννιώτης είπε πως τα Κύθηρα προσελκύουν Έλληνες, κατά κύριο λόγο, επισκέπτες, σε ένα ποσοστό 70%, μεταξύ των οποίων πολλοί από την Βόρεια Ελλάδα. Για τους δε ξένους, σημείωσε πως η κύρια δεξαμενή προέλευσής τους, είναι η Βόρεια Ευρώπη.

Στην συνέχεια, ο κ. Γιαννιώτης εκθείασε τα θέλγητρα (παραλίες, αξιοθέατα) και τις δραστηριότητες που θα απολαύσει κάποιος που επισκέπτεται το Τσιρίγο, δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών εκ των οποίων το πρώτο σε ελληνικό νησί αναρριχητικό μονοπάτι Via Ferrata, καταδύσεις, θρησκευτικός τουρισμός). Ειδική, δε, μνεία, έκανε στα τοπικά προϊόντα, όπως το λάδι, το μέλι και τα λαδοπαξίμαδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πανηγύρια των Κυθήρων, που προσελκύουν από μόνα τους μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + 14 =