Παγώνη: Το lockdown δεν έχει νόημα – Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα κι εστίαση

Το μπαλάκι στην επιτροπή έριξε η Μ. Παγώνη για να ανάψει το πράσινο φως την ερχόμενη Παρασκευή για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για την κρισιμότητα της κατάστασης στις ΜΕΘ της Αττικής από τα κρούσματα κορονοϊού. Η κα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι αφενός δεν υπάρχει κανένα lockdown έτσι όπως το βιώνουμε, αφετέρου πρέπει να ανοίξουν άμεσα μαγαζιά και σχολεία, αλλά και μέρος της εστίασης, καθώς θα ήταν πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση με τον κόσμο.

Οσον αφορά στο μείζον θέμα των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής, είπε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις εφημερίες της Κυριακής: «οι κλίνες είναι κατειλημμένες κατά 84% σε 259 κρεβάτια ΜΕΘ. Δόθηκαν 40 κλίνες επιπλέον σε Ερυθρό, ΚΑΤ για να καλύψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα άλλα νοσοκομεία αναφοράς που είναι πλήρη».

Η κα Παγώνη παρουσιάστηκε αισιόδοξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πιστεύουμε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μια αποσυμφόρηση. Υπάρχει μεγάλη πίεση και από τους non covid ασθενείς. Με καρκίνους, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιαγγειακά νοσήματα. Εχουν έρθει στην κανονική ζωή οι άνθρωποι, πρέπει να έρχονται οι ασθενείς όταν έχουν προβλήματα, ανεξάρτητα αν έχουμε την covid-19. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα».

Και πρόσθεσε πως: «Ασθενείς και συγγενείς είναι πολύ πιεσμένοι. Γι αυτό πρέπει να δοθούν εισηγήσεις στην κυβέρνηση από τους ειδικούς την Παρασκευή. Δεν έχει νόημα το κλείσιμο, αυτού του είδους το lockdown. Θα πρέπει λοιπόν να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο» επεσήμανε η κα Παγώνη.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα, πλατείες κτλ, που είναι ο ένας πάνω στον άλλο «θα πρέπει να ανοίξουν και τα καταστήματα της εστίασης, τα ζαχαροπλαστεία. Πιο καλά ελέγχεται η κατάσταση, αν είναι καθισμένοι στα τραπέζια με τις μάσκες τους, παρά στα παγκάκια που είναι ο ένας πάνω στον άλλο και στις πλατείες».

Είπε επίσης ότι «είναι λάθος η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα σαββατοκύριακα. Είδαμε τον συνωστισμό που υπάρχει ειδικά στα σούπερ μάρκετ.

Για τη διπλή μάσκα, τόνισε ότι «μόνο σε κλειστούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται η διπλή μάσκα. Νοσοκομεία, Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Κυρ. Μητσοτάκης: Γίνεται ένα πολύ αποφασιστικό βήμα αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου

Νέα δωρεά ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από τις τέσσερις...
00:03:28

Το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού

Με ένα θερμό χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, εκπρόσωποι της...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της...

Δήλωση του Ζαχαρία Σουρή μετά την ομόφωνη εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιτροπής

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς...

Ο αθεϊσμός κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Ἡ σύγχρονη πνευματικὴ πραγματικότητα εὑρίσκεται ἐνώπιον μιᾶς ἔντονης ἐπανεμφανίσεως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img