Ούτε εγκαίνια ΧΥΤΥ, ούτε Μητσοτάκης στα Κύθηρα;

Ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η διοργάνωση συνεδρίου στα Κύθηρα με τίτλο «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Το συνέδριο που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, την ΠΕΔΑ και τον Δήμο Κυθήρων-Αντικυθήρων, ήταν προγραμματισμένο από πολύ καιρό. Μάλιστα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι η Δημοτική Αρχή του νησιού ετοίμαζε ένα πρόγραμμα που θα εντυπωσίαζε σε πολιτικό επίπεδο, καθώς θα συνδυαζόταν με την τέλεση των εγκαινίων του ολοκληρωμένου έργου του ΧΥΤΥ Κυθήρων στο Λαχνό. Υπήρχαν ακόμη πληροφορίες ότι γινόταν προσπάθεια στην κορδέλα των εγκαινίων να βρεθεί ακόμη κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι υψηλές παρουσίες στο νησί προφανώς θα συνέπιπταν και με τους εορτασμούς της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Φαίνεται όμως πως από την χθεσινή ανακοίνωση του συνεδρίου δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές τους προηγούμενους μήνες. Επίσης η Περιφέρεια Αττικής μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει κάτι περί… εγκαινίων στα Κύθηρα. Όσο για τον πρωθυπουργό, στην δύνη των «επισυνδέσεων» που βρίσκεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του, μάλλον κρίνεται δύσκολο το τελευταίο ΠΣΚ του Σεπτεμβρίου για εξορμήσεις…  Πάντως σε κάθε περίπτωση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τριήμερο, καθώς οι παρουσίες ορισμένων ίσως βγάλουν ειδήσεις, που ξεφεύγουν από τα τοπικά πλαίσια.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img