marioupoli

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ακούστηκαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, χτυπήθηκαν πολυκατοικίες και άλλα κτίρια στην ιστορική συνοικία Ποντίλσκι στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης και εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Χτυπήθηκε επίσης εμπορικό κέντρο, πρόσθεσε.

«Ένας νεκρός μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος.

Τεράστια έκρηξη αντήχησε στην πόλη όταν χτυπήθηκε το εμπορικό κέντρο και ήταν ορατές από απόσταση δύο εστίες φωτιάς στο εμπορικό κέντρο Retroville, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στρατιώτες απέκλεισαν τον χώρο και διέταξαν τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, επικαλούμενοι τον κίνδυνο να ανατιναχθούν πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Περίοικοι είπαν πως είχαν δει κοντά στο εμπορικό κέντρο εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων μερικές ημέρες νωρίτερα.

Το Κίεβο υπέστη σειρά ρωσικών πληγμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράδοσης της Μαριούπολης

Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να παραδώσουν τη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, κατάθεσης όπλων», είπε η κυρία Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα. «Έχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών UAVs στην Οδησσό

Στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, καταγράφηκε αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών χθες Κυριακή, δήλωσε αξιωματικός των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.

«Επικρατεί ηρεμία πάντως, δεν έγιναν επιθέσεις», δήλωσε ο αξιωματικός αυτός, ο Μαξίμ Μαρτσένκο, στην εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα.

Η αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ εναντίον των εχθρικών UAVs και «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ορισμένα καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε.

Είναι αδύνατο οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Η Οδησσός, «το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας», έχει παραμείνει -συγκριτικά- αλώβητη αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + nineteen =