martyria-fantasmatos

Το μακρινό 1897, ο Erasmus ‘Edward’ Stribbling Trout Shue καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, Zona. Ωστόσο, πριν την καταδίκη του, όλοι απέδιδαν το θάνατό της σε ατύχημα. Και η λύση του μυστηρίου ήρθε από τη μαρτυρία ενός… φαντάσματος.

Το πρωί της 23ης Ιανουαρίου το 1897, το σώμα της Zona βρέθηκε από έναν διανομέα και αμέσως κάλεσε βοήθεια. Πριν προλάβει να φτάσει στο σπίτι ο ιατροδικαστής για να εξετάσει το πτώμα, ο σύζυγος του θύματος -και δολοφόνος του- κατάφερε να κρύψει όλα τα στοιχεία που πιθανόν έδειχναν την ενοχή του. Οι αντιδράσεις του όση ώρα ο ιατροδικαστής εξέταζε το πτώμα ήταν υστερικές, με αποτέλεσμα να τον φτάσει στα όριά του και να αποδώσει τον θάνατο της Zona σε φυσικά αίτια.

Όπως γράφει το Uniladκανείς δεν υποψιάστηκε τίποτα, εκτός από τη μητέρα της Zona, Mary. Μέσα στο πένθος και τις υποψίες της, προσευχήθηκε να της αποκαλυφθεί με κάποιο τρόπο η αλήθεια.

Έτσι κι έγινε, ωστόσο με τον πιο… ανορθόδοξο τρόπο. Όπως μαρτύρησε η ίδια αργότερα, εμφανίστηκε μπροστά της η μορφή της χαμένης κόρης της και της εξιστόρησε την αλήθεια. Της είπε ότι ο σύζυγός της τη στραγγάλισε μετά από λογομαχία που είχαν, της έσφιξε τόσο το λαιμό και της έσπασε μια άρθρωση.

Ύστερα από αυτό το σοκαριστικό συμβάν, η μητέρα της Zona ζήτησε να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση. Εξιστόρησε ακριβώς όσα της είχε πει η κόρη της στον Εισαγγελέα κι εκείνος διέταξε την εκταφή της.

Πράγματι, μετά τη δεύτερη εξέταση, διαπιστώθηκε ότι αυτά που ισχυριζόταν η μητέρα της αποδεικνύονταν από τα τραύματα που έφερε στον αυχένα της. Στις 22 Φεβρουαρίου του 1897, η επίσημη αιτία θανάτου της Zona άλλαξε σε ανοξία από στραγγαλισμό.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 6 =