Είδα πριν περίπου ένα μήνα, ίσως και παραπάνω, μια ειρωνική δημοσίευση για τον Τάκη, με ότι αυτός αντιπροσωπεύει δηλαδή, και προβληματίστηκα γιατί ήταν και από θεσμικό παράγοντα – ..ως μη όφειλε …εκ του ρόλου του – αφού πλην των άλλων ήταν προβλέψιμο  ότι μετά από λίγο καιρό θα είμαστε υποχρεωμένοι …όχι να προγκίξουμε και να απαξιώσουμε τον Τάκη αλλά να τον πείσουμε και αν χρειαστεί να τον παρακαλέσουμε..!

Αυτός είναι ο Τάκης

Ένας Έλληνας, βαθιά θρησκευόμενος Ορθόδοξος Χριστιανός,  φιλήσυχος απλός δημότης, πήγε φαντάρος, πληρώνει τους φόρους του,  εκπληρώνει με το παραπάνω τις  υποχρεώσεις του, ψηφίζει …και δεν ξεχνάει…, ίσως «αμόρφωτος» με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου, με «λαϊκό αυθορμητισμό», γνήσιος και αθώος σαν χαρακτήρας, χωρίς υστεροβουλία, …ίσως λίγο αφελής, καχύποπτος και  «βραχυκυκλωμένος» μπροστά σε μια πρωτοφανή πανδημία.. αλλά δεν είναι βλάκας  …όπως τον παρουσιάζουν. Δεν θέλει την μάσκα επειδή είναι φασιστική, αλλά γιατί δεν την θέλουμε όλοι μας – πειθώ θέλει – και φυσικά  δεν θέλει το κράτος να κάνει 50.000 ΜΕΘ γιατί θα τις πληρώσουμε όλοι εμείς μεταξύ των οποίων και ο Τάκης φυσικά!! …Είπαμε ο Τάκης δεν είναι βλάκας.

Και τσίπουρο πίνει και αρρωσταίνει όπως όλος ο κόσμος… και εύλογες απορίες έχει για το εμβόλιο… Θέλει κάποιες εξηγήσεις και τον χρόνο του..!!!

Αυτό που δεν θέλει και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ είναι οι ειρωνείες, ο κοινωνικός διχασμός και κανιβαλισμός, η απαξίωση, η δημόσια διαπόμπευση. Ο Τάκης όταν τον ειρωνεύονται και τον απαξιώνουν δεν κάνει μηνύσεις …κάνει υπομονή… και δεν ξεχνάει… Και τώρα ο Τάκης είναι το κρίσιμο μέγεθος, αυτό που μας χρειάζεται για να πιάσουμε το απαραίτητο  ποσοστό της ανοσίας αν δεν νικηθεί από την ανοησία…

Συγνώμη Τάκη, ήταν μια κακιά στιγμή που πέρασε, άλλωστε η Τοπική Κοινωνία δεν εκπροσωπείται υποχρεωτικά από κάποιους που δεν της αξίζουν. Σκέψου ψύχραιμα και καθαρά και εμβολιάσου και πείσε και τους φίλους σου. Είναι απαραίτητο για όλους μας.

Κάνω έκκληση σε όλους, επειδή στα Κύθηρα δεν υπάρχει μηχανισμός να εντοπίζει αυτούς τους ανθρώπους καθώς και άλλους ανήμπορους και ηλικιωμένους να τους πείσει, να τους δώσει κίνητρα αν χρειαστεί, και να τους διευκολύνει στις μετακινήσεις. Ας φροντίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, άμα ψάξουμε λίγο στο χωριό ή στη γειτονιά μας …θα θυμηθούμε τον Τάκη…. και ας βοηθήσουμε …ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ !!!!

Επαμεινώνδας Σταμάτης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 13 =