Στην ομιλία της στη Βουλή, η βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Ολυμπία Τελιγιορίδου, επικρίνει την κυβέρνηση για τις «πολιτικές διεύρυνσης των ανισοτήτων», μέσω του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου. Ένα νομοσχέδιο που «μειώνει το εμπορικό εισόδημα των παραγωγών και την καταναλωτική δύναμη των αγοραστών», καθώς, «η μετατροπή των παραγωγικών αδειών σε επαγγελματικές, μετατρέπει τις λαϊκές αγορές σε καθαρά εμπορικές».

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα από την ομιλία της κας Τελιγιορίδου.

  • Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού νιώθει εγκλωβισμένη οικονομικά και κοινωνικά, δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και συνεχίζει νομοσχέδιο με νομοσχέδιο τις πολιτικές της διεύρυνσης των ανισοτήτων.
  • Με αυτό το νομοσχέδιο διαλύεται ένας θεσμός που εδώ και έναν αιώνα συμβάλει ώστε οι αγρότες – παραγωγοί να βγάζουν το μεροκάματό τους και οι καταναλωτές να προμηθεύονται χωρίς μεσάζοντες φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.
  • Καταργείται η άδεια που χορηγείται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση της μοριοδότησης για την κατηγορία των ατόμων με αναπηρία και των γονέων και κηδεμόνων των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
  • Με το νέο σύστημα μοριοδότησης το πανεπιστημιακό πτυχίο μετράει περισσότερο από την εργασία του παραγωγού.
  • Το σχέδιο νόμου είναι ξεκάθαρο πως ευνοεί μεγάλα συμφέροντα και αφήνει εκτός λαϊκών τους παραγωγούς, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.
  • Το νομοσχέδιο αυτό δεν υπηρετεί τους πολίτες, δεν υπηρετεί το όραμα για μία καλύτερη ζωή. Όπως ακριβώς και η κυβέρνησή της ΝΔ, δεν υπηρετεί το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Και αυτό ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται μέρα με τη μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + 9 =