Όλοι Μαζί

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ» με αναφορές σε πρόσφατη ανάρτηση του Δημάρχου στο Facebook. Διαβάστε παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«Το τάξιμο είναι τζάμπα, το δώσιμο κοστίζει»…

Προεκλογικά θυμόμαστε τον Δήμαρχο να κομπορρημονεί για τα πολλά και δαπανηρά έργα που σχεδιάστηκαν ή ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια της βασιλείας του (συγγνώμη, της Δημαρχίας του)… Προεκλογικά τα έταζε όλα σε όλους γιατί όπως σαφώς υπονοούσε «είχε τις άκρες»… Όμως σε πρόσφατη δήλωσή του, αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου, ομολόγησε ότι το 2024 «δεν θα τρέχουν τα λεφτά από τα παντζάκια»…

Άραγε τι θέλει να μας πει ο ποιητής;

-Μήπως ότι πρέπει να σταματήσουν να του ζητούν να υλοποιήσει ότι έταζε προεκλογικά; Μα αυτός τα έταζε…

-Μήπως επιδιώκει να δικαιολογήσει κάπως τις περικοπές που έκανε στα έργα των κοινοτήτων που δεν τον ψήφισαν;

-Μήπως επίσης επιχειρεί ειδικά να παραπλανήσει τους Κυθήριους γονείς ότι από φέτος ο Δήμος θα επιβαρυνθεί το κόστος των υπηρεσιών του προσφάτως καταργηθέντος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου στο οποίο υπάγονταν οι Παιδικοί Σταθμοί και η Δημοτική Βιβλιοθήκη; Μα κάθε χρόνο χρηματοδότης του Νομικού Προσώπου είναι ο ίδιος ο Δήμος, και συνεπώς το ίδιο βάρος θα φέρει και πάλι ο προϋπολογισμός που προσφάτως ψηφίστηκε. Να θυμίσουμε ότι το Νομικό Πρόσωπο χρηματοδοτείτο από τον Δήμο με €100.000 ετησίως. Άρα καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση δεν τίθεται.

Αυτός που κατήγγειλε όλους τους άλλους για δήθεν «λαϊκισμό», τώρα ομολογεί ότι «το τάξιμο είναι τσάμπα, το δώσιμο κοστίζει»… Ομολογεί τον δικό του λαϊκισμό!

Όντως τα κονδύλια δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεων. Ας τα βρει ο κ.Δήμαρχος με τους «δικούς του» που «τον κυνηγάνε» σήμερα για όσα τους έταζε χθες… Ξεκίνησε κόβοντας κονδύλια από Δημοτικές Κοινότητες, συνεχίζει με «άδεια παντζάκια». Ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε;

Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, η Δημοτική μας Παράταξη «Όλοι Μαζί» εργάζεται προς όφελος όλων των συμπολιτών μας και ειδικά των νέων γονιών. Καλούμε όλες τις παρατάξεις, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και το σύνολο των γονέων να δουλέψουμε μαζί, προκειμένου κοινωνικές υπηρεσίες (σαν αυτές που προσέφερε το Νομικό Πρόσωπο) να μην πέσουν θύματα ενδεχόμενων οικονομικών περικοπών στον Δήμο μας. Οι Παιδικοί Σταθμοί, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Πολιτισμός είναι αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά και δεν πρέπει επ’ ουδενί να τίθενται εν αμφιβόλω.

Κι επειδή είμαστε η παράταξη που πρώτη έθιξε το ζήτημα της δημογραφικής συρρίκνωσης των Κυθήρων (πανελλαδικό αρνητικό ρεκόρ -10% όταν στα περισσότερα ελληνικά νησιά είχαμε αύξηση 6%), δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα καταθέσουμε δέσμη προτάσεων για την στήριξη των μονίμων κατοίκων και ειδικά των νέων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − fourteen =