Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Όλοι Μαζί» με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και τια προβλήματα στην εκπαίδευση τα οποία καυτηριάζει. Διαβάστε παρακάτω:

Κύθηρα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«Λύσεις και στα προβλήματα της εκπαίδευσης».

Με αισιοδοξία και τις καλύτερες ευχές όλων μας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά στα Κύθηρα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Σουρής, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα» παρέστησαν στους καθιερωμένους αγιασμούς.

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές θα φοιτήσουν σε κτίρια από προβληματικά έως ακατάλληλα. Η ιδέα για δυο νέα Δημοτικά Σχολεία η οποία «ωρίμαζε»» εδώ και χρόνια φαίνεται ότι τελικά εγκαταλείφθηκε, το Δημοτικό σχολείο Ποταμού έχει προβλήματα, ενώ «πρωταθλητής» στην ακαταλληλότητα αναδείχθηκε το νηπιαγωγείο στο Λιβάδι. Στο οπτικό υλικό που παραθέτουμε αποκαλύπτεται η σημερινή κατάσταση. Ευτυχώς οι γονείς θα καθαρίσουν τον χώρο αύριο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να προσέρχονται σε έναν αξιοπρεπή χώρο.

Σε ότι αφορά τα κενά σε εκπαιδευτικούς, έχουν δοθεί υποσχέσεις για σύντομη αναπλήρωση τους. Θα το παρακολουθήσουμε και θα παρέμβουμε αν υπάρξει λόγος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Σουρής, μετά τον αγιασμό, έκανε την εξής δήλωση: «Η παράταξη μας προσβλέπει και στηρίζει τη νέα γενιά. Οι νέοι μας πρέπει να έχουν τις καλύτερες συνθήκες για την εκπαίδευση, την άθληση, τον πολιτισμό, την διασκέδαση. Δυστυχώς στα Κύθηρα και η εκπαίδευση έχει μπεί «στον αυτόματο» γιατί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αδυνατεί ή αδιαφορεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Εμείς θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Τα σχολικά κτίρια θα αναβαθμιστούν και θα κτιστούν καινούργια τα οποία θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Τέρμα πια στην επικοινωνιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Χρειαζόμαστε λύσεις και τις χρειαζόμαστε τώρα».

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + 18 =