nautical-geo

Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων “φωνάζουν” ότι η Άγκυρα, χρησιμοποιώντας στρατιωτική πίεση, εξανάγκασε το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo να σταματήσει τις εργασίες του εντός κυπριακής ΑΟΖ και να επιστρέψει στη Λάρνακα.

Η Αθήνα και η Λευκωσία τι λένε; Δεν πρέπει να δοθεί μια επίσημη απάντηση ή θα παραμείνουμε στους πανηγυρισμούς για την ελληνογαλλική συμφωνία που κάποιοι παρουσιάζουν στους πολίτες ως πανάκεια;

Θα είναι λυπηρό αν αποδειχτεί ίτι  η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν η απόφαση  να αποσύρει  το Nautical GEO, φοβούμενη την πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας και τις απειλές των τουρκικών πολεμικών πλοίων. Λύπη επίσης προξενεί και η αφωνία των μελών της κοινοπραξίας του Εast Med που σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ οι Τούρκοι πανηγυρίζουν ότι απάντησαν στο “πεδίο” και εκδίωξαν το ερευνητικό πλοίο.

Επιπλέον, την κατάντια και τη γύμνια των διεθνών οργανισμών καταδεικνύει το γεγονός, ότι παρά την δημόσια δήλωση της Τουρκίας ότι παρενόχλησε το Nautical Geo στην Κύπρο και Ανατολικά της Κρήτης με πολεμικά πλοία, όλοι σιωπούν.

Για τους “Πόντιους Πιλάτους” των ΗΠΑ και τον σε άλλες περιπτώσεις λαλίστατο  Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ούτε λόγος για την αμέριστη υποστήριξη τους πρός την Ελλάδα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + fifteen =