syriza-ti-apeginan-oi-prosfyges-metanastes-ton-antikythiron
© Kythera.News

Ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση με τους 35 παράτυπους μετανάστες που βρέθηκαν στα Αντικύθηρα το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021. Πληροφορίες που έφτασαν στο Kythera.News, χθες Δευτέρα, αναφέρουν ότι το ίδιο βράδυ βρέθηκαν δυνάμεις του λιμενικού στο νησί με προφανή σκοπό των εντοπισμό και τη σύλληψη των μεταναστών – προσφύγων.

Σε χθεσινή μας επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, το Λιμενικό Φυλάκιο Διακοφτίου Κυθήρων αλλά και το γραφείο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, αναφέραμε το συμβάν και την πληροφόρηση που είχαμε, εντούτοις καμία από τις αρχές δεν μας ανέφεραν ότι γνώριζαν οτιδήποτε.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επιχείρηση εύρεσης των μεταναστών καθώς πολλοί από αυτούς είχαν διασπαρθεί ή κρύβονταν σε διάφορες περιοχές στο νησί. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μετανάστες βρέθηκαν στο νησί, ύστερα από προσέγγιση με πλεούμενο στην περιοχή Σταυρωτό, στις ανατολικές ακτές των Αντικυθήρων, προερχόμενοι από την Τουρκία. Εν τέλει, μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, 35 μετανάστες επιβιβάστηκαν σε ένα σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν στο λιμάνι των Αντικυθήρων για να τους παραλάβει.

Επικοινωνήσαμε εκ νέου σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου με τις τοπικές λιμενικές αρχές, χωρίς να είναι διαθέσιμοι κάποιοι να μας απαντήσουν για το περιστατικό και να μας δώσουν περισσότερη ενημέρωση.

Μετά από όσα αναζητήσαμε για να ενημερωθούμε σχετικά, γεννώνται σοβαρά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν:

Γιατί οι λιμενικές αρχές δεν μας απαντούν για το συμβάν; Τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό το ιδιότυπο «μαύρο» στην ενημέρωση από τις Επίσημες Αρχές του κράτους; Ποια θα είναι η τύχη των ανθρώπων αυτών που συνελήφθησαν; Μήπως η τακτική αυτή αποτελεί μέρος μιας αποσιώπησης του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών στα πλαίσια της επιχείρησης «Ήρεμο Καλοκαίρι»;

Και ένα τελευταίο ερώτημα με ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον: Ο Δήμαρχος Κυθήρων γνωρίζει ή δε γνωρίζει για το σοβαρό αυτό ζήτημα; Βρισκόταν ή δεν βρισκόταν στα Αντικύθηρα την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουλίου; Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του με κάθε τρόπο, αλλά η επικοινωνία υπήρξε αδύνατη. Είναι περίεργο το γεγονός ότι οι αρχές αποφεύγουν να απαντήσουν στα δημοσιογραφικά μέσα για ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό από κάθε άποψη. Θα περιμένουμε απαντήσεις.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − eight =