kados
Κάδος ογκωδών, «μόνος ψάχνει» για αρκετές ημέρες το άδειασμά του.

Παλιά οι δημοσιογράφοι έκαναν πλάκα στους διαφόρους πολιτικάντηδες οι οποίοι απλά έσπευδαν «επί τόπου» για να διαπιστώσουν το μέγεθος της προηγηθείσας καταστροφής (πυρκαγιά, πλημμύρα κλπ), έκαναν μια δήλωση και εξαφανιζόντουσαν χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις. Τους ονόμαζαν «οι κύριοι επί τόπου» και ήταν ένας απαξιωτικός χαρακτηρισμός.

Τώρα έχουμε τους κυρίους «κατόπιν εορτής». Είναι αυτοί που μετά από μια καταστροφή, πρώτα λένε ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά άλλοι και στη συνέχεια ανακοινώνουν με στόμφο «μέτρα».

-Το είδαμε στα Τέμπη, όπου αρχικά έφταιγε ο σταθμάρχης και μόνον αυτός… Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν «κατόπιν εορτής» μέτρα για τη τηλεδιοίκηση, η οποία είχε καταργηθεί…

-Το είδαμε στη Ρόδο, στην Αττική, στη Κέρκυρα κλπ. «Κατόπιν εορτής» ανακοινώθηκε η ενίσχυση και με νέα πτητικά μέτρα πυρόσβεσης.

-Το βλέπουμε και στα Κύθηρα:

Πρώτα κόβεται το νερό και «κατόπιν εορτής» τρέχει η Δημοτική Αρχή για να γεμίσει τις δεξαμενές.

Πρώτα ξεχειλίζουν οι κάδοι σκουπιδιών αδρανών υλικών και «κατόπιν εορτής» λαμβάνονται μέτρα.

Πρώτα η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει το τι συμβαίνει στο δάσος του Ποταμού, στο κάμπινγκ στο Καψάλι κλπ και «κατόπιν εορτής» μαθαίνουμε ότι μετά από ενέργειες του Δημάρχου θα αρχίσουν (τέλη Ιουλίου…) εργασίες καθαρισμού και προστασίας.

Είναι ακριβώς η ομολογία ενοχής για το ότι «δεν πρόκαναν». Εμείς δεν θέλουμε ούτε τους κυρίους «επί τόπου», ούτε τους κυρίους «κατόπιν εορτής». Κάποια στιγμή οι κάθε είδους εκλεγμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι επιβάλλεται να δρουν κυρίως προληπτικά και δευτερευόντως κατασταλτικά.

Εμείς προτιμούμε να καθαρίζουν τα δάση παρά να τρέχουν εκ των υστέρων να σβήσουν φωτιές στα σωρευμένα κλαδέματα.

Προτιμούμε να φτιάξουν ένα σύστημα που να εξασφαλίζει επάρκεια στην υδροδότηση, παρά να τρέχουν εκ των υστέρων με τις υδροφόρες.

Προτιμούμε να λειτουργεί σωστά η υπηρεσία καθαριότητας παρά να ρίχνουν τις ευθύνες σε «θεούς και δαίμονες»…

Στο κάτω-κάτω αν χρειαστεί για κάτι από όλα αυτά να συγκρουστούν και με την κεντρική εξουσία, ας το κάνουν. Ας διεκδικήσουν για τον τόπο τους περισσότερα κονδύλια, περισσότερο προσωπικό, περισσότερα μέσα, παρά να επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί σε VIP πρόσωπα…

Νομίζω ότι γινόμαστε κατανοητοί! Αν δεν σπάσεις αυγά σήμερα δεν θα φας ομελέτα τον Οκτώβριο…

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × two =