Σε διάψευση των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τις οποίες γινόταν λόγος για τη σύσταση αμερικανοτουρκικής ομάδας εργασίας σχετικά με το θέμα των , προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μια τέτοια ομάδα εργασίας και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εφαρμογή των κυρώσεων CAATSA.

Εξήγησε μάλιστα, πως υπάρχουν διαβουλεύσεις σε επίπεδο ρουτίνας, με αντικείμενο τον αντίκτυπο των κυρώσεων στις διμερείς σχέσεις.

«Κατανοούμε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει διευκρινίσει τις τοποθετήσεις του υπουργού (Μεβλούτ Τσαβούσογλου). Δεν υπάρχει ομάδα εργασίας σχετικά με τις ή για την «εξέταση» των απειλών που θέτει το σύστημα στα F-35. Υπάρχουν διαβουλεύσεις ρουτίνας σε επίπεδο εργασίας σχετικά με τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων, όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Πομπέο στις 14 Δεκεμβρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ