dafni-petroxeilou

Το έργο της ζωγράφου, Δάφνης Πετροχείλου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά οι εραστές της ζωγραφικής και των εικαστικών τεχνών, την Κυριακή, 1η Μαΐου, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Η Δάφνη Πετροχείλου είναι καλλιτέχνης με πατρική καταγωγή από τα Κύθηρα. Ο πατέρας της μετανάστευσε στην Ανατολική Αφρική, με αποτέλεσμα η Δάφνη να μεγαλώσει μεταξύ Τανζανίας, Ελλάδας και Λονδίνου. Σπούδασε ζωγραφική στο Art Institute του Σικάγου, και έχει εκθέσει εκτενώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη.

Η Δάφνη επισκέφθηκε τα Κύθηρα το 1992, και μετά από ένα διάστημα κατά το οποίο μοιραζόταν μεταξύ Κυθήρων, Κρήτης και εξωτερικού, έγινε η μόνιμη κατοικία της.

Τα θέματα της ζωγραφικής της τα αντλεί από την ζωή των Κυθήρων. Νεκρή φύση, κάποια λουλούδια στο βάζο, πορτοκαλιές, ζευγάρια που ερωτεύονται, παιδιά που παίζουν. Τα θέματά της παραμένουν ίδια, όπως ίδιες είναι οι ιστορίες στο νησί. Όλα κινούνται με ένα αργό ρυθμό δίνοντας με αυτό τον τρόπο, θα έλεγε κανείς, νόημα και βαρύτητα στην ίδια την ζωή και τα γεγονότα.

Οι ιστορίες δεν αλλάζουν, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και το τοπίο αλλάζει μόνο για να διαχωριστούν οι εποχές. Η Δάφνη βρίσκεται εκεί, για να καταγράψει με συνειδητό τρόπο αυτόν τον κύκλο της ζωής. Η μελαγχολία και η αισιοδοξία συνυπάρχουν στην ζωγραφική της, όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή του νησιού.

Την τέχνη της, που συμπεριλαμβάνει ζωγραφική και τοπιογραφία, περιέγραψε η ίδια σε ένα άρθρο το 2014: «Τα κύρια μελήματά μου είναι η σύνθεση, η σωστή χρήση των υλικών και η αφήγηση… να αντιλαμβάνομαι την απόσταση μεταξύ των πραγμάτων και τον τρόπο που επικοινωνούν. Η εργασία μου είναι πάντα αυστηρά παραστατική. Λατρεύω τις αφηγήσεις και τα πράγματα που χρειάζονται σκέψη για να αποκαλυφθούν και να γίνουν οικεία», δηλώνει η ίδια.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + sixteen =