syringe, needle, injection

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών και στα Κύθηρα, όπως προβλέπεται από το υπουργείο υγείας και τον ΕΟΔΥ για όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kythera.News σήμερα πραγματοποιήθηκαν 15 εμβολιασμοί σε προγραμματισμένα ραντεβού μετά από την ανταπόκριση των πολιτών με την έγγραφή τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται κανονικά με τα προγραμματισμένα ραντεβού βάσει της πλατφόρμας. Στο Τριφύλλειο Νοσοκομείο υπάρχει επάρκεια εμβολίων ώστε να συνεχιστεί ομαλά και ταχύτερα η διαδικασία.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου. Σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε όλη τη Χώρα. Υπενθυμίζεται ότι o εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι δωρεάν για όλους.

Να σημειωθεί ότι το μέσο επίπεδο εμβολιασμού για τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα κυμαίνεται στο 50%, κι αυτό απαντά στον προβληματισμό που υπάρχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα Κύθηρα για τη συμμετοχή των υγειονομικών του Τριφυλλείου Νοσοκομείου Κυθήρων για τη συμμετοχή τους. Τόσο η πολιτεία με σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα (πλην της Ελληνική Λύσης του Βελόπουλου) όσο και οι υγειονομικοί φορείς όπως ιατρικοί σύλλογοι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν. Την ίδια άποψη εξέφρασε στο Kythera.News ο διοικητής του Τριφυλλείου Νοσοκομείου κος Γιώργος Μεγαλοκονόμος ο οποίος μας δήλωσε «Ξέρετε, ο σκεπτικισμός είναι αναμενόμενος όταν ενσκήπτει ένα νέο φαινόμενο, ειδικά με τις διαστάσεις του κορονοϊού, που έχει εισβάλλει στις ζωές μας τον τελευταίο χρόνο. Όσο προχωρά η διαδικασία και καλύπτει μεγάλα μέρη του πληθυσμού, τόσο η ενημέρωση γύρω από το εμβόλιο, θα αποκτά εμπειρικό χαρακτήρα, που θα ωθεί ολοένα και περισσότερους να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις τους. Το εμβόλιο είναι μια ασφαλής διαδικασία σε εξέλιξη».

Συνεχίζονται τα Rapid Test στο Διακόφτι

Πέρα από το θέμα του εμβολιασμού, συνεχίζονται οι εθελοντικοί έλεγχοι με rapid test για όσους καταφθάνουν στο λιμάνι του νησιού. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι όσοι υγειονομικοί συμμετέχουν στη διαδικασία των τεστ, το κάνουν εθελοντικά ενώ την μεταφορά τους στο λιμάνι έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία Κυθήρων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κατσανεβάκη.

Σήμερα στο λιμάνι του Διακοφτιού αφίχθησαν με το F/B Aqua Jewel περί τα 70 άτομα. Από τους υγειονομικούς ζητήθηκε σε όλους να συμμετέχουν στη διαδικασία rapid test. Η διαδικασία αυτή βοηθά τις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία να έχουν μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού, γι’ αυτό και απευθύνεται έκκληση σε όλους να συμμετέχουν. Την διαδικασία των rapid test στο Διακόφτι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, λιμενικοί και αστυνομικοί.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + seventeen =