megalokonomos-tsirigofm

Ξεκίνησε και στα Κύθηρα, από την Τρίτη, 12/01/21, η «εθνική εκστρατεία εμβολιασμού», με το «Τριφύλλειο Νοσοκομείο» να αποτελεί το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού.

Το Kythera.News επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου, κο Γεώργιο Μεγαλοκονόμο και του ζήτησε μια πρώτη εκτίμηση για την όλη διαδικασία και το πώς αναμένεται να εξελιχθεί.

Ο κ. Μεγαλοκονόμος ανέφερε ότι από το σύνολο των υγειονομικών, προσήλθε στην διαδικασία περίπου το 50%, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι – προϊόντος του χρόνου – θα πειστεί και ένα μεγάλο μέρος από τους υπολοίπους, με δεδομένο ότι «το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές, κάτι που διαπίστωσα και ο ίδιος, καθώς δεν είχα καμία παρενέργεια όταν το έκανα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ξέρετε, ο σκεπτικισμός είναι αναμενόμενος όταν ενσκήπτει ένα νέο φαινόμενο, ειδικά με τις διαστάσεις του κορονοϊού, που έχει εισβάλλει στις ζωές μας τον τελευταίο χρόνο. Όσο προχωρά η διαδικασία και καλύπτει μεγάλα μέρη του πληθυσμού, τόσο η ενημέρωση γύρω από το εμβόλιο, θα αποκτά εμπειρικό χαρακτήρα, που θα ωθεί ολοένα και περισσότερους να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις τους. Το εμβόλιο είναι μια ασφαλής διαδικασία σε εξέλιξη», διαβεβαίωσε ο κ. Μεγαλοκονόμος.

Στην ερώτησή μας για το τί προβλέπεται για τους διαμένοντες στο Γηροκομείο, ο κ. Μεγαλοκονόμος ανέφερε πως ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γηροκομείου, είτε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είτε από υγειονομικούς που θα μεταβούν εκεί από το Νοσοκομείο. «Αναμένουμε σύντομα την οριστική απόφαση πάνω στο θέμα», μας διαβεβαίωσε ο διοικητής του Τριφυλλείου.

Το τοπίο – όπως παραδέχτηκε ο κ. Μεγαλοκονόμος – δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει και στο θέμα των γερόντων που είναι ακινητοποιημένοι (λόγω ασθενειών, κινητικών προβλημάτων κ.α.) σε χωριά και δεν δύνανται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. «Αναμένουμε οδηγίες για αυτό το λεπτό ζήτημα», δήλωσε ο διοικητής, ο οποίος επιβεβαίωσε στο Kythera.News ότι η εμβολιαστική πλατφόρμα που είναι ήδη ανοιχτή για τους 85+, θα επεκτείνει  εντός των προσεχών ημερών τον προγραμματισμό της και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Προέτρεψε μάλιστα όσους θέλουν να ενημερώνονται για την διαδικασία, να επισκέπτονται τον ιστότοπο emvolio.gov.gr και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 3 =