mitsotakis

Όταν κάποιος πολιτικός είναι καβάλα στο κύμα όλες οι κινήσεις του εμφανίζονται ευφυείς, αποτεκεσματικές και έχουν απήχηση στο κοινωνικό σύνολο. Το είδαμε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από το 2015 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι πριν από λίγους μήνες.

Οταν χάσει το κύμα και το θετικό μομέντουμ, τότε αρχίζει να βλέπει το φάντασμα της αποτυχίας, της απόρριψης και εν τέλει της ήττας. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, το σταυροδρόμι, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αποδεικνύουν οι δύο τεράστιες αποτυχίες σε δύο κορυφαίες κινήσεις με τις οποίες υπολόγιζε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές και να σβήσει τη δημοσκοπική υποχώρηση που έδειχναν οι κρυφές δημοσκοπήσεις.

Αναφερόμαστε στον ανασχηματισμό και τα μέτρα στη ΔΕΘ. Ομως, τελικά άνθρακες ο θησαυρός, αφού και οι δύο ενέργειες προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες. Εντυπώσεις που αποτυπώνονται στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν πολύ και αρκετά αποτελεσματικά κρίνει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μόλις το 30,4% των ερωτώμενων, ποσοστό μικρότερο κατά 9 εκατοστιαίες μονάδες από εκείνο που είχε πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019.

Στη δεύτερη κορυφαία κίνηση, τον ανασχηματισμό, οι θετικές γνώμες είναι ακόμα πιο χαμηλές. Μόνο το 25,1% δηλώνει πως ο ανασχηματισμός ήταν σίγουρα και μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων της Ν.Δ. του 2019 δεν κρίνει θετικά τον ανασχηματισμό, επιβεβαιώνοντας έτσι εκείνους που τον χαρακτήρισαν φιάσκο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − 15 =