alexis-tsipras

Τις πολιτικές και κοινωνικές του συμμαχίες αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δρόμο προς το Συνέδριό του, που όπως πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίστηκε πως επί της ουσίας το 3ο συνέδριο θα είναι και ο προπομπός της εκλογικής νίκης του κόμματος επομένως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναδειχθούν όλα τα ενωτικά στοιχεία του και να μην υπάρξει εσωστρέφεια. Το επίδικο όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το πώς μέσα από το Συνέδριό του θα αναδείξει ένα έκτακτο συνεκτικό σχέδιο ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών που θα έχει ως στόχο τη διάσωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Στην πράξη δηλαδή πιστεύει ότι το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να “διορθώσει” για μία ακόμη φορά την κατάσταση στη χώρα και να ανατάξει την κοινωνία.

«Το κάναμε ήδη μία φορά, οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μάς αναγκάσουν να το ξανακάνουμε», είπε προς τα μέλη του οργάνου ο Αλέξης Τσίπρας υποδηλώνοντας πως το κόμμα τους θα αναγκαστεί να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά.

Ως εκ τούτου το διακύβευμα δεν είναι το εάν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις εκλογές. Για τον Αλέξη Τσίπρα αυτό είναι κάτι που ήδη έχει κριθεί. “Θα κερδίσουμε, ο κ. Μητσοτάκης έχει τελειώσει” είπε στο πολιτικό κέντρο ζητώντας το ενδιαφέρον των στελεχών να στραφεί στους τρόπους με τους οποίους θα στηρίξει την κοινωνία, τη μεσαία τάξη, τα χαμηλότερα εισοδήματα, τους εργαζόμενους και την μικρομεσαία και υγιή επιχειρηματικότητα στις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείο θα αναλάβουν την εκπόνηση αυτού του έκτακτου σχεδίου ανάταξης που κινηθεί πέρα από τις δεδομένες προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, το κούρεμα ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία και την ισχυροποίηση του ΕΣΥ.

Και το σχέδιο αυτό δεν θα αφορά μόνο τους αδύναμους αλλά και τη μεσαία τάξη. Κατεύθυνση που δείχνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έγινε ανάλυση των μετρήσεων της κοινής γνώμης ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και επισημάνθηκε ότι ο χώρος του προοδευτικού κέντρου εξακολουθεί να αποτελεί μία “γκρίζα ζώνη” στην οποία πρέπει να ρίξει το βάρος του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς κι εκεί θα κριθεί η μάχη. Επισημάνθηκε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σχεδιάσει το πώς θα χειριστεί τις ηλικιακές ομάδες άνω των 45 ετών και ασφαλώς και τους συνταξιούχους που στις τελευταίες εκλογές στήριξαν συντριπτικά τη ΝΔ. Πάντως στις ηλικίες έως και 44 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξακολουθεί να είναι πρώτη πολιτική δύναμη.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου συζητήθηκε κατά πληροφορίες και πολιτικό σχέδιο που εκπόνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την κατεύθυνση του κόμματος στο οποίο υπάρχει και αιτιολόγηση για τα χαρακτηριστικά του λεγόμενου αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Της Βούλας Κεχαγιά

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − 15 =