Ο  και το «: Maverick» προσγειώθηκαν στις Κάννες και το Φεστιβάλ τίμησε τον Αμερικανό ηθοποιό με τον καλύτερο τρόπο.

Ο  περπάτησε στο κόκκινο χαλί, με το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Palais des Festivals να φωνάζει το όνομα του, ενώ μία μοίρα γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών πετούσε πάνω από τη Γαλλική Ριβιέρα για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του. Προτού φτάσει στο κόκκινο χαλί, έκανε μία στάση για να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με το κοινό που περίμενε την άφιξη του υπομονετικά κάτω από τον ήλιο.

Λίγο πριν από την προβολή, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών, Πιερ Λεσκούρ ανακοίνωσε την απονομή – έκπληξη τιμητικού Χρυσού Φοίνικα στον Αμερικανό ηθοποιό με το κοινό να χαρίζει στον Κρουζ ένα θερμό standing ovation.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί στις Κάννες εδώ και τρεις δεκαετίες, το Φεστιβάλ και ο Κρουζ έδιναν την αίσθηση των παλιών φίλων. «Είναι αφοσιωμένος στον κινηματογράφο», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τιερί Φρεμό. Το ενθουσιώδες καλωσόρισμα του Κρουζ έμοιαζε κατά κάποιον τρόπο με την υποδοχή ενός action hero που ήρθε να σώσει τη μέρα.

Γιατί όπως είπε -και καταχειροκροτήθηκε- στο masterclass που έδωσε πριν από την πρεμιέρα, στην Αίθουσα Debussy των Καννών, «κάνω ταινίες για τη μεγάλη οθόνη», εννοώντας βεβαίως την κινηματογραφική αίθουσα.

Όταν ρωτήθηκε εάν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να κατευθύνει την ταινία σε πλατφόρμα streaming, η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Όχι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ […] Δεν γυρίζω ταινίες για πλατφόρμες. Οχι, εγώ. Αντιστάθηκα με όση δύναμη είχα…».

Ενώ στην ερώτηση γιατί γυρίζει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές, απάντησε: «Γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Ρωτήσατε ποτέ τον Τζιν Κέλι γιατί χορεύει;».

Όσο για την ανταπόκριση της αίθουσας μετά την προβολή της ταινίας, το 5λεπτο standing ovation ήταν ενδεικτικό της υποδοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =