thodoris travasaros

Πέρασαν κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια από τότε που ο Θοδωρής Τραβασάρος, γνωστός ταχυδρόμος του νησιού μας έφυγε από κοντά μας μετά από μία μακρά σοβαρή μάχη που έδωσε για την υγεία του. Ο Θοδωρής έφυγε στα 61 του χρόνια αφήνοντας πίσω του ένα έργο ανεκτίμητης λαογραφικής αξίας, προϊόν αποκλειστικά από το αγαπημένο του χόμπι, την βιντεοκάμερα.

Ο Θοδωρής ή αλλιώς «TTV» όπως αποκαλείτο από τους συντοπίτες του, λόγω του μικρού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που είχε δημιουργήσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, απαθανάτισε με τον φακό της βιντεοκάμερας που πάντα κουβαλούσε μαζί, τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα από την δεκαετία του ‘80 μέχρι και λίγα χρόνια πριν το θάνατό του, που ξεκίνησε η άσχημη περιπέτεια με την υγεία του.

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους Τσιριγώτες και όλους τους φίλους του νησιού μας ήρθε στη στροφή του χρόνου, λίγο πριν μπει το 2021. Η οικογένεια του Θοδωρή Τραβασάρου δημιούργησε το κανάλι TTV Κύθηρα στο Youtube και ξεκίνησε την μεταφόρτωση του πλούσιου αρχειακού υλικού, ύστερα από ψηφιοποίηση των πρωτότυπων βιντεοταινιών.

Το Kythera.News συγχαίρει και ευχαριστεί τους συγγενείς που ανέλαβαν μία τέτοια πρωτοβουλία, καθώς επιστρέφουν στην κοινωνία των Κυθήρων ένα σημαντικό αρχείο ιστορικής, πολιτιστικής και λαογραφικής αξίας. Με την ψηφιοποίησή του το αρχείο του Θοδωρή Τραβασάρου θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέσο σύνδεσης των νεοτέρων γενεών με το πρόσφατο παρελθόν του τόπου μας και θα φωτίσει τις σύγχρονες λαογραφικές πτυχές των Κυθήρων.

Μνημονεύουμε το έργο του Θοδωρή, το αναμεταδίδουμε κι εμείς με τα μέσα που διαθέτουμε και ευχόμαστε στην οικογένειά του να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διάσωση και διάδοση αυτού του πολύτιμου θησαυρού.

Δείτε το κανάλι εδώ:

https://www.youtube.com/channel/UCtgiSyfMEmfskZ1kpuBLLRw

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 − 1 =