george-sklavos

Με επιστολή στα Μέσα Ενημέρωσης ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων ενημερώνει για το θέμα της παρέλασης και επισυνάπτει το email το οποίο έστειλε στον Δήμαρχο Κυθήρων. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Κατόπιν έκτακτου συμβουλίου στις 12/3/2024 του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού ως προς το αίτημα – πρόταση προς τον Δήμο Κυθήρων «Συζήτηση για την συμμετοχή του σχολείου μας στην κεντρική παρέλαση του νησιού στην Χώρα Κυθήρων», κοινοποιούμε το email το οποίο κατατέθηκε στον Δήμο Κυθήρων και στην Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων.

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ε. Χαρχαλάκη

ΚΟΙΝ.: Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Κυθήρων «Δηλαβέρειο»

6 Μαρτίου 2024

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Μετά από συμβούλιο στις 3/3/2024 του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων με μοναδικό θέμα «Συζήτηση για τη συμμετοχή του σχολείου μας στην κεντρική παρέλαση του νησιού στη Χώρα Κυθήρων», αποφασίσαμε ομόφωνα να αιτηθούμε στο Δήμο, το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Κυθήρων να ενταχθεί στις παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους στην πρωτεύουσα των Κυθήρων.

Θεωρούμε ότι όπως όλα τα σχολεία του νησιού μας (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο Λιβαδίου, Δημοτικό Καρβουνάδων – Χώρας, Γυμνάσιο και Λύκειο) παρελαύνουν μαζί στην κεντρική πλατεία της Χώρας, έτσι θα πρέπει να γίνεται και με το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού και να μην υπάρχειδιαχωρισμός από την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος Γ. Σκλάβος

Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο είναι προφανές ότι:

1) Ουδέποτε ζητήσαμε την κατάργηση της παρέλασης και των εορταστικών εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων, αντιθέτως ζητήσαμε την συμμετοχή μόνο του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού στην κεντρική παρέλαση του νησιού.

2) Δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση η μη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου της Αγίας Πελαγίας στους καθιερωμένους εορτασμούς-παρέλαση στον Ποταμό Κυθήρων.

3) Γνωρίζοντας πως η αρμοδιότητα για την έκδοση σχετικού προγράμματος εορτασμών για τις εθνικές επετείους ανήκει αποκλειστικά στον οικείο Δήμο και συγκεκριμένα προσωπικά στο Δήμαρχο, το Δ.Σ. του συλλόγου εισηγείται και μόνο την άποψή του ως προς την συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού στην κεντρική παρέλαση του νησιού.

4) Το Δ.Σ. του συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη και το χρόνιο πρόβλημα που γεννάται στους γονείς των οποίων τα παιδιά, λόγω ηλικιακής διαφοράς (Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), συμμετέχουν και στις δύο παρελάσεις του νησιού και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρη την εκδήλωση αποφάσισε να προτείνει την συμμετοχή και του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού στην κεντρική παρέλαση στην Χώρα Κυθήρων. Όλοι έχουμε δει εξάλλου ότι η Εκκλησία τελειώνει στις 9:30 π.μ. (ενώ είναι μεγάλη θρησκευτική εορτή, του Ευαγγελισμού) και τα παιδιά βιάζονται να πουν τα ποιήματα και να παρελάσουν και όλοι είναι σε εγρήγορση να τρέχουν να προλάβουν την επίσημη εκδήλωση στη Χώρα. Αυτό δεν αρμόζει για την τιμή μιας εθνικής επετείου κατά την γνώμη μας. Θα μπορούσε η παρέλαση της Χώρας να γίνεται μία ώρα αργότερα ώστε να συμμετέχει και το Δημοτικό σχολείο του Ποταμού μετά τις εκδηλώσεις στον Ποταμό.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο και την προσοχή σας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων   

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 4 =