stefanos-tsitsipas ρολαν γκαρος

Δύο ώρες και δεκαενιά λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο.2 στον κόσμο) και να πετάξει για τα ημιτελικά του Roland Garros, όπου τον περιμένει ο επίσης φορμαρισμένος, Σάσα Ζβέρεφ.

Λένε ότι οι μεγάλοι αθλητές φαίνονται στις υπερβάσεις που καλούνται να πραγματοποιήσουν στην διάρκεια της καριέρας τους. Μια τέτοια σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ της Τρίτης, 08/06, στο κορτ του Γαλλικού Όπεν, απέναντι στον μέχρι πρότινος, κακό του δαίμονα. Στις 7 προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Ρώσος είχε πάρει τις 6. Κι όμως, ο Στέφανος, τούτη τη φορά, δεν λύγισε ψυχολογικά. Άφησε τις στατιστικές και τις προϊστορίες στους ειδικούς και αφοσιώθηκε σε μια δουλειά που κλήθηκε να φέρει εις πέρας. Και το έπραξε με στυλ, ορμή και αποφασιστικότητα που δείχνουν αθλητή δουλεμένο για μεγάλα πράγματα.

Με το μάτι να γυαλίζει, μπήκε στον αγώνα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. Στο τέταρτο γκέιμ σημείωσε το πρώτο μπρέικ και μετά από μισή ώρα κατέκτησε το πρώτο σετ. Μια από τα ίδια και το δεύτερο σετ, με το μπρέικ να έρχεται στο τρίτο γκέιμ. Ο Ρώσος, κάπου εκεί αφυπνίστηκε και με όπλο το backhand, απάντησε στο μπρέικ του Στέφανου για το 3-3. Στην συνέχεια μάλιστα βρέθηκε με δύο σετ πόιντ, με τον Στέφανο να σερβίρει στο 4-5 για να μείνει στο σετ. Ο Έλληνας τενίστας όμως, έδειξε απίστευτη ωριμότητα, οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ και με θριαμβευτικό τρόπο, έγραψε το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν και αυτό κλειστό, με τους δύο παίκτες να προσπαθούν από το ξεκίνημα να πάρουν κεφάλι. Τελικά, έκανε πρώτος το μπρέικ ο Ντανίλ (2-3), ωστόσο ο Στεφ το πήρε πίσω στο όγδοο γκέιμ (4-4), για να φτάσουμε στο 6-5, όπου ο Ρώσος σέρβιρε υπό πίεση…

Κι ενώ τα πήγε περίφημα περνώντας μπροστά με 40-0, ο Στεφ έφερε τα πάνω κάτω και κατάφερε να κλείσει πανηγυρικά τον αγώνα! Ο Ρώσος, μάλιστα, την…  πάτησε με το underarm σερβίς στον τελευταίο πόντο, αφού ο Τσιτσιπάς τον πήρε χαμπάρι.

Οι αριθμοί δείχνουν την… απόσταση των δύο παικτών: ο Στεφ είχε 38 winners και 24 αβίαστα, ενώ ο Ντανίλ είχε αντίστοιχα 31 και 44. Εξαιρετικό ήταν το ποσοστό του 22χρονου τενίστα στο δεύτερο σερβίς, πίσω από το οποίο πήρε 27 από τους 36 πόντους.

Είναι ο τρίτος σερί ημιτελικός Grand Slam (τέταρτος συνολικά) για τον νεαρό τενίστα, ενδεικτικό της τρομερής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Και μπορεί και ο Ζβέρεφ να… σαρώνει τον τελευταίο καιρό, αλλά πρέπει να σημειώσετε δύο πράγματα: δεν έχει κερδίσει ποτέ Top 10 τενίστα σε Grand Slam και στο head to head με τον Στεφ είναι στο 2-5.

Όπως και να έχει, ο Στεφ είναι ο καλύτερος παίκτης της φετινής σεζόν, ο καλύτερος παίκτης φέτος στο χώμα και είναι το φαβορί για πρόκριση στον τελικό. Κι εκεί, όλα μπορούν να συμβούν!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + fifteen =