stamatis

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον τις περισσότερες εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα των Κυθήρων που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στο νησί. Μια τέτοια στιγμή μέσα στο χρόνο –πέρα από τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις- προσφέρεται για ουσιαστικό απολογισμό και νέο προγραμματισμό, με δεδομένη την σημασία του αεροδρομίου όχι μόνο για το συγκοινωνιακό έργο που προσφέρει, αλλά και ως μοχλού ανάπτυξης του νησιού με αναντικατάστατη μάλιστα σημασία.

Κοιτάζοντας αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πορεία , δεν μπορείς να μην αντιστοιχίσεις το πολύ δημιουργικό έργο της εξέλιξης του αεροδρομίου, με τα πρόσωπα που το παρήγαγαν. Άλλωστε τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Εκτός λοιπόν από αυτούς που το οραματίστηκαν και πάλεψαν αρχικά για την δημιουργία του, τους οποίους και τιμούμε , κάποιοι εργαζόμενοι χρειάστηκε να δουλέψουν σκληρά και να ‘’υπερβάλουν εαυτόν’’ και μάλιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να μπορούμε σήμερα να πανηγυρίζουμε και να μπορούν κάποιοι να εκφωνούν ‘’πανηγυρικούς’’ ως εισηγητές νεοφιλελεύθερου σεμιναρίου. Σε κάθε περίπτωση ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχημένη εξέλιξη του αεροδρομίου –και ιεραρχικά να το πάρει κανείς- είναι αναμφισβήτητα ο πρώην αερολιμενάρχης ο Νίκος ο Στάχτιαρης. Αυτός που αποφάσιζε και δρούσε δηλαδή -πολλές φορές στα όρια της νομιμότητας- προκειμένου να ξεπεραστούν τα ανυπέρβλητα εμπόδια και να γίνει ‘’ο κτιριακός αχυρώνας και το λειτουργικό μπάχαλο …’’που παρέλαβε όπως ο ίδιος λέει , σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα και όχι τώρα – και αυτό έχει την σημασία του- ένα σύγχρονο Αεροδρόμιο. Η πορεία αυτή, πιστέψτε με, έχει πολύ ενδιαφέρον και σκαμπανεβάσματα …….που αξίζει να μάθετε… Ο Νίκος είναι Στερεοελλαδίτης στην καταγωγή και ήρθε στα Κύθηρα, με δική του επιλογή στις 24 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, το 2000. αγάπησε τα Κύθηρα, εγκαταστάθηκε μόνιμα εδώ, δούλεψε σκληρά και τώρα πλέον παραμένει ως συνταξιούχος από το 2016.. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω πολλά χρόνια τώρα και πάντα μοιραζόμουνα μαζί του την αγωνία μου για την εξέλιξη των θεμάτων του αεροδρομίου.. λόγω της καθοριστικής σημασίας του για την εξέλιξη του Τουρισμού στο νησί. Αυτό είναι λογικό για πολλούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο νησί και επενδύουν στον Τουρισμό και όχι μόνο. Για εμάς ήταν λογικό ..,για εκείνον όμως, προς τι αυτό το πάθος που διέκρινα ??? Συνήθως σε αυτές τις θέσεις ,σε ένα τέτοιο μέρος …αναζητάς την ησυχία σου-ιδιαίτερα άμα δεν σε ενοχλούνε και δεν σκαλίζεις τα πράγματα.

Τώρα θα μου πείτε προς τι αυτή η μανία δημιουργίας του Νίκου ..και τι με έπιασε εμένα να ανακατευτώ με μια «Υπηρεσιακή παράλειψη»….???. Ο Νίκος Στάχτιαρης λοιπόν ο πρώην Αερολιμενάρχης, επί 16!!! συναπτά έτη του Κρατικού Αεροδρομίου Κυθήρων ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ’’ (δικό του έργο και η ονοματοθεσία ) …δεν εκλήθη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του αερολιμένα Κυθήρων …!!!!! Εορτάστηκε το δημιούργημα χωρίς τον βασικό δημιουργό του.. έστω και εξ` αδιαιρέτου ως συνδικαιούχο . Τον ξέχασαν ??? τον τιμώρησαν ??? υπέκυψαν σε πιέσεις ??? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Τι πραγματικά συμβαίνει???

Θα μου πείτε τώρα είναι το μοναδικό παράξενο που συμβαίνει στα Κύθηρα η μήπως δεν είναι γνωστό ότι η ‘’ανθρωποφαγία’’ είναι το πιο διαδεδομένο σπορ του νησιού? Η συνέχεια στο επόμενο… Το ερώτημα όμως παραμένει γιατί μια …παράλειψη να υπονομεύσει… μια τόσο σπουδαία προσπάθεια και την δουλειά των ανθρώπων που μόχθησαν για την επιτυχία της, σε μια Ιστορική στιγμή για το Αεροδρόμιο των Κυθήρων

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 3 =