nikol-pashinyan

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν και σύσσωμης της κυβέρνησής του απαιτούν οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αρμενία κατήγγειλε ότι εκτυλίσσεται απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης είναι τους τελευταίους μήνες αντιμέτωπος με προτροπές και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις προκειμένου να εγκαταλείψει την εξουσία εξαιτίας της  «καταστροφικής» για τους επικριτές του, διαχείρισης της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ ανάμεσα στις δυνάμεις της Αρμενίας και του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Αργότερα μάλιστα, έγινε γνωστό πως ο Νικόλ Πασινιάν έπαυσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων. Από την πλευρά του ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης. Ο Αρμένιος πρωθυπουργός έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν την Πέμπτη στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο έθνος μέσω Facebook. Ακόμα δεν είναι σαφές εάν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 1 =