emmanouil-stathis

Απάντηση δίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων Μανώλης Στάθης στον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης δημοτικό σύμβουλο Νίκο Μαγουλά σχετικά με το αίτημα του τελευταίου να ενημερωθεί γιατί δεν υπογράφονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Διαβάστε την απάντηση:

Απάντηση εγγράφου

Σε απάντηση του από 6 Μαΐου 2022 εγγράφου σας, σχετικά με την «μη υπογραφή έως και σήμερα Πρακτικών. Δημοτικών Συμβουλίων» σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η Δημοτική αρχή στις 24-12-2019 προέβη στην υπογραφή σύμβασης ανάθεσης της υπηρεσίας Απομαγνητοφώνησης και έκδοσης πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου ετών 2019-2020 με ανάδοχο τον κ. Νικόλαο Καλλίγερο του Αρτεμίου, (ανάθεση 963/2019, ΑΔΑ 6ΦΥΖΩΛΨ-3Ε7).

Η ανωτέρω σύμβαση προέβλεπε περαίωση της διαδικασίας μέχρι 31-3-2021.

Δυστυχώς ο ανωτέρω ανάδοχος παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις για την περαίωση της εργασίας δεν κατόρθωσε να την ολοκληρώσει στον προβλεπόμενο χρόνο, επικαλούμενος τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες καθώς και αυξημένο φόρτο εργασίας. Επιπλέον, όπως γνωρίζετε, μετά τον Φεβρουάριο 2020, τα Δ.Σ. γίνονταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα διά περιφοράς και πλέον μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, διαδικασίες που δεν απαιτούν καταγραφή, καθώς για τα μεν πρακτικά των διά περιφοράς συνεδριάσεων, αρκεί η εκτύπωση αυτών και η υπογραφή τους, για δε τις συνεδριάσεις μέσω ΖΟΟΜ, τα βίντεο αναρτώνται στο διαδίκτυο και απομένει μόνο η απομαγνητοφώνηση.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με τον ανάδοχο της υπηρεσίας αυτής, μας δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει το 80% της υπηρεσίας. Κατόπιν τούτου ο Δήμος πρέπει να προβεί σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ανάθεση στον συγκεκριμένο ανάδοχο, νέας σύμβασης παροχής υπηρεσίας με περιορισμένο χρονικό όριο προκειμένου να παραδώσει βιβλιοδετημένα τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου των ετών 2019-2020.

Σχετικά με τα πρακτικά των ετών 2021 και 2022 υπάρχει σχετική εγγραφή στον προϋπολογισμό και η διαδικασία της ανάθεσης θα προχωρήσει αφού παραδοθούν τα πρακτικά των ετών 2019-2020.

Τέλος, σύντομα θα κληθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να υπογράψουν τα πρακτικά των διά περιφοράς συνεδριάσεων, των ετών 2020 και 2021.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και σας ευχαριστούμε για το εύλογο ενδιαφέρον σας για την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΣΤΑΘΗΣ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 1 =